Stravos
Image default
Financieel

Een huis kopen met BKR registratie

Heb jij een BKR notering? Geen nood je bent zeker niet alleen. Een BKR notering is al snel verkregen. Je hoeft maar een betaling te vergeten en je hebt hem al. En iedereen vergeet wel eens iets. Het probleem van een BKR notering is dat je geen lening meer kan krijgen. Een abonnement voor een telefoon wordt lastig. Nog erger is dat je bij veel banken en hypotheekverstrekkers geen hypotheek meer kan krijgen. Je bent veroordeelt tot de huurmarkt. Is dat echt zo, dat een huis kopen met BKR registratie onmogelijk is? Kan je een huis kopen met BKR registratie.

 

Kopen met BKR registratie?

Hoewel een BKR registratie een lening voor een hypotheek onmogelijk lijkt te maken, is het niet totaal onmogelijk. De BKR registratie is namelijk verdeeld in verschillende codes. Als je een A4 code hebt is een hypotheek of lening onmogelijk. A4 betekend namelijk dat je niet te traceren bent. Schuldeisers kunnen je niet vinden. De letter A staat voor achterstandscodering. Bij de code A3 is het moeilijk om een lening te krijgen omdat code A3 zegt dat de schuldeiser de schuld inning heeft opgegeven.

 

Hypotheek met een hoge rente

Je hoort het wel vaker. Hoe groter het risico voor de bank, hoe hoger de maandelijkse rente op de hypotheek. Voor een hypotheek met BKR registratie is dit niet het geval. Je betaald gewoon dezelfde rente als andere mensen met een hypotheek. Wat echter wel klopt is dat veel banken met een lage hypotheek rente geen hypotheek met BKR geven. De banken die een hypotheek aanbieden met een traditioneel hogere rente op de hypotheek dit risico van BKR wel accepteren.

Als je een BKR registratie hebt is het moeilijk om een huis te kopen. Dit, is echter alleen zo als je een A4 codering hebt en heel waarschijnlijk als je een A3 codering hebt. Andere coderingen staan een hypotheek niet in de weg. Je krijgt ook niet per definitie een hogere rente op je hypotheek.