Stravos
Image default
Financieel

Dit moet je weten over een hypotheek voor ondernemers

Ben jij al op de hoogte van de mogelijkheden van een hypotheek voor ondernemers? Voor veel ondernemers lijkt het namelijk onmogelijk om een goede hypotheek te krijgen, terwijl ze wel iedere maand aan een hoog huurbedrag gebonden zijn. Als je als ondernemer zelf op zoek bent naar een nieuwe woning, moet je dus goed weten wat je kunt verwachten tijdens de aanvraag van een hypotheek. Ook zijn ere en aantal documenten benodigd voordat je een goedkeuring of voorstel kunt verwachten. Maar waar moet je allemaal aan denken? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat jij goed voorbereid tot de aanvraag over kunt gaan.

De hypotheek voor ondernemers bij verschillende hypotheekverstrekkers

Een hypotheek voor ondernemers wordt door een aantal hypotheekverstrekkers uitgegeven. Je kunt hiervoor als eerste bij jouw eigen bank kijken. Jouw eigen bank zal namelijk al een goed beeld hebben van jouw inkomsten en uitgaven, waardoor het sneller kan verlopen. Echter zal jouw bank hierbij ook gebonden zijn aan een bepaald voorstel, terwijl er nog veel meer mogelijkheden zijn. Door een hypotheekadviseur in te schakelen, zie je ook de andere mogelijkheden veel beter terug en kun je ervoor zorgen dat jij binnen een korte tijd zelf een goede hypotheek aan kunt vragen voor de gewenste woning.

De juiste documenten klaarleggen

Als je de hypotheek voor ondernemers aan wilt vragen, dien je zoveel mogelijk voorbereidingen te treffen. De hypotheekadviseur kan jou precies vertellen wat er allemaal nodig is om de aanvraag in te dienen. Denk hierbij onder andere aan de documenten die aantonen dat jij voldoende inkomen hebt om aan de maandelijkse aflossing te voldoen. Voor zelfstandig ondernemers houdt dit in dat de laatste drie jaarcijfers paraat moeten liggen. Als je een startende ondernemer bent, kun je ook een inkomensverklaring op laten stellen door een extern bedrijf. Deze zal een goede schatting maken van de inkomsten van het bedrijf, zodat de zekerheid hieruit kan blijken.

Goed kijken naar het rentepercentage

Het is dan belangrijk dat je de best passende hypotheek voor ondernemers vindt. De hypotheekverstrekkers hanteren bijvoorbeeld allemaal een ander rentepercentage, waardoor jouw maandelijkse lasten aanzienlijk kunnen groeien of dalen. Een hypotheekadviseur kan jou helpen om de beste bedragen te verkrijgen, zodat jij precies weet wat er mogelijk is. Ook krijg je alle voorwaarden direct onder ogen. Je weet dus ook wat jouw rechten en plichten zijn voordat je jouw hypotheek aangaat. Voordat je het weet, heb je jouw woning aangekocht.

Tip: FinaForte