Stravos
Image default
Financieel

Wat houdt een persoonlijke lening in?

Een persoonlijke lening afsluiten kan je doen met verschillende doeleinden. Je auto is kapot en heb je even het geld niet om het te financieren of je wilt graag een renovatie doen in je huis? Dit zijn twee redenen waarom je een persoonlijke lening kan aanvragen. Het is altijd goed om geld achter de hand te hebben voor als er onverwachte dingen gebeuren. Helaas kan niet iedereen geld sparen, maar vaak gaan er ook dingen samen kapot. Je auto gaat kapot die laat je repareren en even later gaat je wasmachine kapot. Het zal je maar gebeuren en dan ga je snel door je spaar geld heen. Om deze redenen kan je een persoonlijke lening aanvragen. Hieronder gaan we je hier iets meer over vertellen en waar je rekening mee moet houden. Lees dus snel verder!

Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n persoonlijke lening?

Geld lenen is leuk en aardig, maar het heeft natuurlijk een aantal voordelen en ook nadelen. We hebben deze voor- en nadelen voor je opgesomd, zodat je voor jezelf een goed doordachte keuze kan maken.

Nadelen:

  • Je kan een persoonlijke lening niet tussendoor verhogen, hierdoor is deze vorm van lenen niet flexibel.
  • De rente van een persoonlijke lening is hoger dan bij een andere lening.

Voordelen

  • Je weet precies hoeveel je maandelijks afbetaald, zodat je niet in de problemen komt
  • Je weet waar je aan toe bent door de vaste rente
  • De rente kan niet opeens hoger worden en staat vast
  • Je krijgt het geld snel en gemakkelijk

Hoe herken je een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening herken je aan het vaststellen van het rentepercentage en het aflospercentage. Je lost dus maandelijks een vast bedrag af zonder dat, dat meer wordt. Door deze kenmerken weet je precies waar je aan toe bent.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/