Stravos
Image default
Aanbiedingen

Bouwhekken bieden veiligheid op de bouwplaats

Veiligheid is prioriteit nummer één op de bouwplaats. Een bouwplaats heeft vaak dure gereedschappen die je liever niet gestolen wilt hebben. Diefstal vindt wel eens plaats op een bouwplaats, daarom zijn bouwhekken erg belangrijk. Bovendien wil je ook niet dat onbevoegde mensen zomaar de bouwplaats kunnen betreden. Het is overigens wettelijk verplicht om je bouwterrein af te schermen met bouwhekken. Werknemers en omstanders worden beschermd door de bouwhekken die om de bouwplaats heen staan. Een bouwplaats kan levensgevaarlijk zijn wanneer je niet bevoegd bent om aanwezig te zijn. Het belang van een bouwhek wordt vast niet ontkent door mensen die werken op een bouwplaats, of hebben gewerkt op een bouwplaats. 

 

Het staat in de wet

In de wet staat dat het verplicht is om de bouwplaats of te zetten met bouwhekken. Voor onbevoegde is een bouwplaats een gevaarlijk terrein dat kan uitlopen op gevaarlijke situaties. Op een bouwplaats wordt gewerkt met duur materiaal en gereedschap. Wanneer dit materiaal en gereedschap is de verkeerde handen komt, dan kan een gevaarlijke situatie voorkomen. Daarnaast is het wettelijk verplicht om veiligheidsschoenen, veiligheidshelm en een veiligheidsbril te dragen. Veiligheid is dus erg belangrijk op een bouwplaats.

 

Bouwhek kopen

Voor de korte- en lange termijn kan een bouwhek worden aangeschaft. Een bouwhek kun je huren, maar ook kopen. Voor de korte termijn kan het interessanter zijn om een bouwhek te huren. Wanneer je vaker een bouwproject uitvoert is het verstandig om een bouwhek te kopen. Het aanschaffen van bouwhekken is een investering voor de toekomst, omdat je ze waarschijnlijk vaker dan één keer nodig bent. Wanneer je bouwhekken blijft huren lopen de constante kosten op. Daarom is het interessanter om een bouwhek te kopen, wanneer je meerdere bouwprojecten uitvoert.

 

Voorkom diefstal

Ook op een bouwplaats vind diefstal plaats. Op een bouwplaats liggen vaak vrij dure materialen en gereedschappen. Deze liggen over de hele bouwplaats heen. Zonder bouwhekken kunnen onbevoegden zomaar het terrein betreden. Het materiaal kan gevaarlijk zijn als je niet weet hoe je ermee om moet gaan. Bovendien heb je liever niet dat het gereedschap en materiaal gestolen wordt. 

 

https://www.bouwhekkennederland.nl/