Stravos
Image default
Woning en Tuin

Hoe kan ik geld besparen in het huishouden

Uit een artikel van het AD is deze week bekend gemaakt dat Nederlanders gemiddeld meer hebben gespaard. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de huidige coronamaatregelen. Iedereen zit namelijk meer thuis en er zijn minder dingen om geld aan uit te geven. Al dit sparen is natuurlijk enorm gunstig. Om te zorgen dat je ook na deze coronaperiode geld kan besparen hebben wij hier een aantal goeie tips voor je.

 

De eerste tip die wij je geven heeft te maken met de dagelijkse boodschappen. Supermarkten zijn namelijk ingericht om jou zoveel mogelijk aankopen te laten doen. Dit doen zij door haar producten op bepaalde plekken enorm aantrekkelijk te etaleren. Dit door gunstige locaties en aanbiedingen. Deze producten heb je vaak in eerste instantie helemaal niet nodig. Hierdoor geef je dus ook onnodig geld uit. Om je hierbij te helpen is het goed om van tevoren een boodschappenlijstje te maken. Het is dan de bedoeling dat je alleen producten mag kopen die op het lijstje staan. Wanneer je toch iets tegenkomt dat je wilt hebben, kan je dat nog niet kopen. Het product moet dan op het lijstje van morgen terecht komen. Hierdoor zal je niet in de valkuil van een impulsieve aankoop vallen.

 

De tweede tip is om wat van je oude spullen te verkopen, en te kiezen voor goedkopere alternatieven. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar levert het ook daadwerkelijk wat meer op. Zoek naar goede aanbiedingen in bijvoorbeeld woonaccessoires. Hierdoor houd je meer geld over en kan je je woning ook nog eens wat opvrolijken. Neem eens een kijkje op hoyz voor een aantal goedkope opties voor in huis.

https://hoyz.nl