Stravos
Image default
Gezondheid

Beter slapen door een verzwaringsdeken

Misschien heb je er al eens van een verzwaringsdeken gehoord. Verzwaringsdeken zijn de laatste jaren erg populair geworden. Deze speciale dekens hebben een positieve impact op de gemoedstoestand en slaap van veel mensen. Het effect dat deze deken simuleert heeft een positieve werking op ons lichaam. Het laat je beter slapen, verlicht pijn en verlicht stress. Dat zijn punten die we allemaal wel willen ervaren toch? In deze blog vertellen we je wat meer over de positieve effecten van deze dekens en waar je op moet letten. Lees hieronder snel verder!

Wie kan deze verzwaringsdeken gebruiken?

Verzwaringsdekens zijn voor iedereen die een betere slaap willen ervaren en een verlichting van pijn en stress willen hebben. Eigenlijk kan iedereen dus baat hebben bij het gebruik maken van deze verzwaringsdeken. Deze dekens worden vaker ook door therapeuten voorgeschreven aan kinderen en volwassenen die last hebben van onderliggende ziektes en kwalen. Deze ziektes en kwalen zijn:

  • PTSD
  • Autisme
  • ADHD
  • Angst
  • PTSS

Mensen die deze ziektes of kwalen ervaren kunnen veel baat hebben bij het gebruik van de verzwaringsdeken. Ze ervaren dan een gevoel van veiligheid, waarborging en hierdoor ook rust. Hieronder kan je lezen hoe deze deken precies werkt.

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken kan dus een positief effect hebben op verschillende mensen die van alles ervaren of ziek zijn. De dekens simuleren een therapeutische techniek na genaamd diepe druk stimulatie. Bij deze techniek wordt er een bepaalde druk op je lichaam gelegd, waardoor je een verlichting van pijn en stress gaat ervaren. Door deze druk zal ook je zenuwstelsel verlichten, waardoor je meer kan ontspannen.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/