Stravos
Image default
Sport

Stepsonline.nl; steps voor iedereen!

Steppen is weer helemaal terug

Steppen is terug van weg geweest. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een step aan te schaffen en hier op een sportieve manier heerlijk op te rijden. Dit geldt zeker niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen ontdekken steeds vaker de voordelen van steppen en het plezier wat steppen met zich meebrengt. In dit artikel ontdek je waarom steeds meer mensen kiezen voor een step, wat voor soort steps er te vinden zijn en hoe je de beste step uitzoekt.

De voordelen van steppen

Steppen zorgt niet alleen voor veel plezier, maar brengt ook nog veel andere voordelen met zich mee. Zo is de handeling van steppen een beetje te vergelijken met fietsen. Als je dit eenmaal onder de knie hebt verleer je dit nooit meer. Verder is een step ideaal voor woon en werk verkeer. Voor zowel korte als middellange afstanden kan de step een leuk vervoersmiddel zijn. Een step is namelijk super makkelijk mee te nemen. Erg handig voor het openbaar vervoer. Verder stoot je geen schadelijke stoffen uit als je je met de step vervoert. Goed voor het milieu dus.

Verreweg het grootste voordeel van een step zijn de vele gezondheidsvoordelen die het steppen oplevert. Je gebruikt tijdens het steppen erg veel spieren. Ook is het goed voor je conditie. Daarnaast versterk je je pezen en gewrichten tijdens het steppen. Je kunt steppen dus zien als een echte full-body workout. Wat ook een enorm voordeel is van steppen is dat je je knieën en enkels ontziet van druk. Hierdoor heb je minder kans op blessures dan bijvoorbeeld bij het hardlopen. De step is een geweldig middel om conditie op te bouwen en handige tool wanneer je wilt bijvoorbeeld wilt afvallen.

Steps voor kinderen

Nog steeds zijn steps erg populair bij kinderen. Dit is natuurlijk niet voor niks. Het is gewoon erg leuk om te steppen. Een step is ook een goede manier om het evenwicht van kinderen te verbeteren. Omdat steps zo populair zijn voor kinderen is het aanbod enorm. Hierdoor is het vaak moeilijk om de geschikte step te kunnen vinden. Bij het uitzoeken van een kinderstep moet je op een aantal dingen letten. Het eerste waar je naar moet kijken is waar je kind de step voor wilt gebruiken. Wilt hij of zij trucjes leren of gezellig een ritje maken met vrienden. Verder is de hoogte van de step van belang. Zorg dat deze niet te hoog is. gelukkig zijn de meeste steps verstelbaar in hoogte. Voorbeelden van goede kindersteps zijn bijvoorbeeld de Yedoo New Mau (instapstep voor jonge kinderen), de Yedoo New City (voor iets gevorderde/oudere kinderen) en de Kickbike freeride. Bekijk het gehele aanbod aan kindersteps hier.

Steps voor volwassenen

Ook volwassenen zijn steeds meer op de step te vinden. De redenen hierachter hebben we al besproken. Nu gaan we wat dieper in op hoe je de juiste step voor volwassenen uitkiest. Denk bij het uitzoeken van een step eerst na waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. Ben je bijvoorbeeld van plan om alleen korte afstanden te steppen of ook lange afstanden? Wil je ermee naar werk of gebruik je hem om meer conditie op te bouwen? Op basis hiervan kun je beslissen welke step voor jou het best geschikt is. Let hierbij ook op het formaat, het gewicht, het materiaal en de functionaliteit van de step. Voorbeelden van goede steps voor volwassenen zijn de steps van Kickbike en Mibo. Ook kan je kiezen voor een elektrische step. Bekijk het hele aanbod van steps voor volwassenen hier.

Snelle sportsteps

Als je wat sneller wilt steppen, zijn sportsteps the way to go. Sportsteps zijn robuuste steps, waarmee hoge snelheden gereden kunnen worden. Sportsteps zijn dus uitermate geschikt als je lekker wilt touren of snel op je werk wilt zijn, maar ook als je wilt afvallen of een betere conditie wilt krijgen. Bekijk het aanbod aan snelle sportsteps hier.

Handige vouwsteps

Vouwsteps zijn, zoals de naam al doet vermoeden, steps die je op kunt vouwen. Vouwsteps zijn uitermate geschikt voor onderweg. De steps nemen door het opvouwmechanisme namelijk weinig ruimte in beslag. Ideaal voor reizen met het openbaar vervoer of vakanties. Bekijk het aanbod aan vouwsteps hier.

https://www.stepsonline.nl/