Stravos
Image default
Bedrijven

2 tips bij het kiezen van een goede makelaar in Landgraaf

Hoewel het mogelijk is om jouw huis zelf te verkopen en op eigen houtje een ander huis te kopen, is het makkelijker om hulp te vragen van een makelaar. Makelaars kunnen veel voor je betekenen, met name in het zoeken van een netwerk van potentiële kopers en verkopers. Maar hoe vind je een goede makelaar in Landgraaf? Hieronder vind je twee tips die jou de weg wijzen naar een vertrouwde makelaar die je helpt met alle problemen die je kunt tegenkomen bij het kopen of verkopen van een huis.

Kijk naar het kostenplaatje

Een brandende vraag voor velen is wat het tarief is dat de makelaar vraagt. De totale tariefopbouw hangt af van enkele dingen. Het eerste element is de courtage, oftewel het percentage van de (ver)koopsom dat de makelaar krijgt als beloning voor zijn diensten. Ook zijn er makelaars die extra kosten vragen voor zaken als kadaster, bezichtiging en taxatie. Pas als je al deze kosten bij elkaar hebt opgeteld, kan je zeggen welke makelaar het voordeligst is.

Kennis van de lokale markt

Zoals al is gezegd, zijn makelaars belangrijk voor het vinden van een netwerk aan kopers en verkopers. Het is belangrijk dat dit netwerk wel bij jou in de buurt is. Daarom is het verstandig om ook een makelaar te kiezen die niet ver van jou af woont. Dit verhoogt de kans dat hij of zij weet hoe het met de huizenmarkt gaat in jouw wijk. Het is dus slim om een makelaar in Landgraaf te kiezen als je daar een woning hebt, maar ook als je er daar een zoekt.

https://www.ferhaasmakelaardij.nl/45-d797/makelaar-landgraaf