Stravos
Image default
Sport

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een stootkussen

Bent u net begonnen met bokstrainingen en bent u op zoek naar een goed stootkussen? Naast de aanschaf van bokshandschoenen, is het soort stootkussen ook belangrijk om aandacht aan te besteden. Er zijn verschillende soorten, gemaakt van diverse materialen en verkrijgbaar in verschillende groottes. Welke u het beste kunt aanschaffen, hangt af van het soort training. Traint u uw snelheid, of geeft u liever uw traptechnieken nog wat extra aandacht? Dit zijn allemaal zaken die u in gedachten moet houden bij de aanschaf. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

De grootte en het materiaal

De grootte van het kussen hangt af van het soort training. Wanneer u uw snelheid wilt trainen kunt u het beste gaan voor kleinere stootkussens en pads. Door de kleinere omvang van het stootkussen kan uw sparringpartner sneller van plek verwisselen. Zo traint u uw reactiesnelheid en precisie optimaal. Mocht u liever een specifieke techniek oefenen, dan kunt u beter voor een groter stootkussen gaan. Zo kunt u dezelfde techniek herhalen, ook zijn deze grotere kussens bestand tegen harde klappen.

Het materiaal is eveneens van belang. Bij Rumble Store Holland, gevestigd in Houten, kunt u kiezen voor zowel kunstleer als echt leer. Kunstleer heeft echter het nadeel dat het sneller slijt dan echt leer. Traint u vaker dan twee keer per week, ga dan voor bokshandschoenen en een kussen van echt leer. Mocht u minder dan twee keer per week trainen of slechts enkele keren per maand, dan kunt u een kussen en bokshandschoenen kiezen van kunstleer. Tegenwoordig zijn de bokshandschoenen en kussens van kunstleer eveneens van zeer hoge kwaliteit.

Samen of alleen trainen

Stootkussens en handpads zijn ideaal voor het trainen samen met een partner. Eén van u tweeën neemt het kussen of de pads en de ander trekt de bokshandschoenen aan. Deze producten kunnen voor zowel kickboksen als voor normaal boksen worden gebruikt. Mocht u liever alleen willen trainen, dan kunt u kiezen voor een kussen die u aan de muur bevestigt. Op deze manier kunt u ook in uw eentje perfect uw technieken oefenen. Voor het trainen van precisie en snelheid zijn kleinere handpads de betere keuze.