Stravos
Image default
Sport

2 cursussen die jij kunt doen om je als personal trainer te ontwikkelen

Mensen houden van een breed aanbod, niet alleen in de supermarkt maar ook als het gaat om hun personal trainer. Wil jij als personal trainer alles uit je carrière halen? Dan is het belangrijk dat jij beschikt over zo’n breed aanbod. Niet alleen is dit fijn voor jouw klanten, maar op deze manier onderscheid je je ook op de arbeidsmarkt. Hoe kan je als trainer zorgen dat je beschikt over zo’n breed aanbod? Het antwoord is simpel, door altijd te blijven leren/ontwikkelen. Dit kun je doen door cursussen te volgen binnen je eigen vakgebied. Klinkt simpel, is het ook. In dit artikel geven we je 2 cursustips, deze gaan je helpen bij de uitbreiding van je kennis en helpen je dus een nog betere personal trainer te worden.

Het volgen van een yoga opleiding

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als personal trainer, maar het volgen van een yoga opleiding kan van grote meerwaarde zijn. Het beeld van de yoga opleiding dat dit ontzettend lang duurt en erg lastig is klopt niet. De yoga opleiding is namelijk makkelijker dan je denkt en zal ongeveer 200 uur van je tijd in beslag nemen. Je kunt zelfs een yoga opleiding online volgen, dan hoef je niet eens de deur uit.

Voor de yoga opleiding kun je het best kiezen voor een opleiding van Yoga Alliance. De opleidingen van Yoga Alliance staan internationaal hoog aangeschreven, erg fijn voor als je buitenlandse ambities hebt. Binnen 200 uur heb je de RYT-200 opleiding afgerond en vanaf dat moment mag je jezelf Registered Yoga Teacher noemen.

Yoga

Bootcamp cursus, handig voor elke personal trainer

Kies je toch liever voor een simpelere opleiding/cursus waar je wel iets mee kan? Dan is de bootcamp cursus helemaal jouw ding. Deze cursus duurt maar 3 dagen, waardoor je binnen no time met je certificaat in handen staat. Wat leer je precies bij een bootcamp cursus (niet geheel onbelangrijk om te weten)? Je leert het organiseren van de ideale bootcamp die leuk is voor alle deelnemers. Er zijn natuurlijk ontzettend veel zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het organiseren van een bootcamp, bijvoorbeeld de niveauverschillen binnen een groep.

Ook is het belangrijk om continu vernieuwende lesstof aan te kunnen bieden. Uiteraard moet de bootcamp ook voor iedereen uitdagend blijven, dat is nou net wat het organiseren van een bootcamp zo ontzettend lastig maakt. Na het volgen van deze 3-daagse cursus ben je dus klaar voor het echte werk en ben je in staat goede bootcamps te organiseren voor een breed publiek. Je (toekomstige) werkgever zal je dankbaar zijn voor het volgen van deze cursus.