Stravos
Image default
Sport

Verschillen voetbalschoenen vs. Zaalschoenen

Of je nu aan het voetballen bent op straat, op het veld of in de zaal. Je moet kunnen vertrouwen op je schoenen. De voetbalschoenen zijn bij voetballers uiteraard een van de belangrijkste onderdelen om een goede prestatie te kunnen leveren. Als je goede schoenen aan je voeten draagt geeft dit een gevoel van vertrouwen en gaat dit je helpen om een goede prestatie te leveren. Een schoen moet dus altijd kloppen, ongeacht op welke ondergrond je speelt. Om de verschillen tussen de verschillende ondergronden duidelijk te maken worden hieronder de belangrijkste verschillen duidelijk gemaakt. 

Snel spel in de zaal!

Als je in de zaal speelt, zijn een aantal dingen van essentieel belang. In de zaal wordt er over het algemeen heel snel gespeeld, je draait snel en maakt veel acties. Een goede grip hierbij is van essentieel belang. Een goede grip bepaald immers hoe goed jij een actie maakt en hoe snel je kan accelereren om je tegenstander achter je te laten. Een zaalschoen is hier dus op gebouwd. De zool van een goede zaalschoen zorgt voor grip en heeft dus in tegenstelling tot een voetbalschoen geen noppen aan de onderkant. Een zaalvoetbalschoen is in tegenstelling tot een voetbalschoen vaak wat flexibeler wat blessures in de zaal voorkomt. Benieuwd wat voor jou een geschikte zaalvoetbalschoen is? 

Een leren zaalvoetbalschoen?

De adidas Kaiser 5 Goal zaalvoetbalschoenen zijn de klassiekers tussen alle fletse kleuren en technologieën. Deze schoen van echt leer heeft de herkenbare adidas ‘look’. Het materiaal heeft als voordeel dat na een aantal keren voetballen het materiaal zich naar jouw voet gaat vormen. Wat zorgt voor een lekkere pasvorm! De zool heeft daarnaast een goede grip op de vloer. De schoenen gaan doorgaans lang mee bij een goede behandeling.

Een voetbalschoen naar het indoor veld?

Misschien zit je wel te lezen en bedenk je jezelf dat je pas een erg fijne ‘veld’ voetbalschoen hebt aangeschaft. Een aantal bekende voetbalschoenen van de grote merken, denk hierbij bijvoorbeeld aan de: Predators en Tiempo’s.  Zijn ook te verkrijgen in een zaal variant van de schoen. Mocht jouw voetbalschoen nu zo goed bevallen, dan is het voor jou wellicht een mooie mogelijkheid om deze schoenen ook aan te schaffen voor indoor gebruik!

Waar moet ik opletten bij de aanschaf?

Bij de aanschaf van zaalschoenen dien je uiteraard net zoals bij voetbalschoenen rekening te houden met een aantal aspecten. Let altijd op de pasvorm van de schoen, en kijk of het materiaal van de schoen wel jouw voorkeur heeft! Laat je daarnaast nooit gek maken en kies een schoen waarbij jij je goed voelt!