Stravos
Image default
Beauty en verzorging

Haarreconstructies

Sommige mensen hebben last van een kale plek op het hoofd of van haaruitval na corona. Dit is natuurlijk niet fijn en het zal onwaarschijnlijk het zelfbeeld van een persoon flink aantasten. Gelukkig is er voor bijna elk probleem op deze aardbol wel een gepaste oplossing te vinden. Hedendaags worden haarreconstructies als verlossers van dit probleem gezien. Wat een haarreconstructie is, waarom je er een zou nemen en of het bij je past zal in dit artikel aan bod komen. Lees je mee?

Wat is een haarreconstructie?

Een haarreconstructie is een replica van uw echte haar, deze wordt vervolgens op een kale plek op hoofd geplakt. Het is niet van het echte haar te onderscheiden. Sterker nog het wordt zelfs van echt haar gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het echte haar en de reconstructie als een coherent geheel wordt gezien.

Waarom zou je een haarreconstructie nemen?

Een haarreconstructie wordt vaak genomen als een persoon bijvoorbeeld last heeft van haaruitval na corona. Een persoon heeft dan een kale plek op hoofd en voelt zich hier niet prettig bij. Mensen voelen zich vaak onzeker, ze gaan niet graag naar openbare ruimtes en hun sociale leven kan achteruitgaan. Een dergelijke reconstructie wordt voornamelijk genomen om het uiterlijk een positieve boost te geven. Mensen zullen zich weer zelfverzekerder en mooier voelen nadat ze een dergelijke constructie op hun hoofd hebben laten zetten.

Past een haarreconstructie wel bij mij?

Gelukkig is een constructie geschikt voor eigenlijk iedereen. Het wordt namelijk speciaal gemaakt zodat visueel gezien exact overeenkomt met het haar wat nog op het hoofd zit. Geen zorgen het is namelijk ook bestand tegen een stootje, dus als je een actieve lifestyle hebt zal het niet voor kunnen komen dat het niet goed blijft zitten. Je kan gewoon sporten, zwemmen en douchen zonder dat daar consequenties aan vast zitten.