Stravos
Image default
Beauty en verzorging

Een complete gids voor huidverzorging bij tatoeages

Tatoeageverzorging is een cruciaal onderdeel van een langdurige, levendige en mooie tatoeage. Een goede huidverzorging voor tatoeages begint al bij het aanbrengen, want een gezonde huid is de sleutel tot het gewenste resultaat. Nazorg is net zo belangrijk om mogelijke complicaties te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw tatoeage er op zijn best uitziet zodra hij volledig genezen is.

Bepanthen verdovende creme kopen

De eerste stap naar een goede nazorg is het schoon en onbeschadigd houden van het gebied. Dit betekent het gebied tweemaal daags wassen met geurvrije antibacteriële zeep, het vermijden van scrubs en het aanbrengen van een dun laagje geurvrije lotion of zalf speciaal voor tatoeages. Een voorbeeld van een goede optie voor dit doel is Bepanthen verdovende creme kopen, die de pijn tijdens het zetten van de tattoo helpt verminderen en de genezingstijd verbetert door een extra laagje bescherming te bieden tegen irriterende stoffen van buitenaf.

Bescherming tegen de zon

Het is ook essentieel om uw tatoeage gedurende ten minste twee weken na de genezing niet aan de zon bloot te stellen – liefst langer. Gebruik gedurende deze periode zonnebrandcrème wanneer je naar buiten gaat, zelfs als het bewolkt is: UVA/UVB-stralen kunnen uw getatoeëerde huid nog steeds beschadigen en na verloop van tijd vervagen. Als je gaat zwemmen in chloor- of zoutwaterzwembaden, kun je het beste twee weken wachten voordat je het water in gaat; spoel je na het zwemmen direct af en breng daarna een zalf aan.

Niet krabben of pulken

Ten slotte, krab of pulk niet aan uw tatoeage terwijl deze geneest – dit kan leiden tot infectie en beschadigen. Totdat uw tatoeage volledig genezen is (wat meestal enkele weken duurt, afhankelijk van de grootte), dient u geen parfums of geparfumeerde lotions met alcohol in de buurt te gebruiken, omdat deze het genezingsproces aanzienlijk kunnen vertragen. Vermijd in deze periode ook strakke kleding die tegen de getatoeëerde huid kan schuren, omdat wrijving irritatie en ontsteking kan veroorzaken.

Als u uw nieuwe tattoo goed verzorgt, zal deze er langer goed uitzien – volg deze tips voor een optimaal resultaat! En als u producten koopt die speciaal voor tatoeages bedoeld zijn, kijk dan zeker eens naar Bepanthen tattoo zalf – het helpt de pijn tijdens het aanbrengen te verminderen en de hersteltijd te maximaliseren, zodat u sneller van uw mooie tatoeage kunt genieten!