Stravos
Image default
Beauty en verzorging

Waar moet je op letten als je je haar wilt verven?

Het verven van haren is nog steeds populair. Wil jij toevallig binnenkort naar een kapper gaan om je haren te laten verven? En heb jij eventueel nog een aantal vragen waar je graag antwoord op zou willen hebben, zoals hoe een kapper nou het haar verft? Wees gerust, op dit soort vragen zal dit artikel een antwoord bieden.

Waarom zou je je haar willen verven?

Mensen willen over het algemeen zich graag onderscheiden met hun uiterlijk van anderen, dit kan zijn in de vorm van kleding maar ook op het gebied van make-up en natuurlijk het haar. Mensen verven dus vaak hun haar om op te vallen en om een eigen identiteit te vormen.

Hoe verft de kapper het haar?

Voordat een kapper Amsterdam jouw haar verft is het de bedoeling dat jij of gezamenlijk een keuze wordt gemaakt welke kleur verf er wordt gebruikt en of je je gehele kapsel gaat verven of alleen lokken of puntjes. Als de keuze is gemaakt pakt de kapper je haar en verdeelt het meestal in vier delen. Ook komt het vaak voor dat de kapper de randen van je oren, gezicht en nek invet met vaseline, zodat de verf alleen op het haar blijft zitten en niet op de huid.

Als dit geregeld is, dan worden de contouren als eerste geverfd. De kapper zal deze goed inverven aangezien de contouren het meest opvallen. Vervolgens krijgen de overige delen van het haar een likje saus.

De laatste handeling die verricht wordt is het uitspoelen van de verf. Je hebt vaak de optie om je haar uit te laten spoelen in een wasbak.

Wil jij na het lezen van deze blog ook je haar laten verven? Dat kan! Ook voor jongens en heren kan dit. Ga dan eens langs bij Ron Hairstudio in Amsterdam.