Stravos
Image default
Vakantie

Camping in Oostenrijk

In de straat waar ik ben opgegroeid had ik vroeger een buurman die elk jaar naar dezelfde camping in Oostenrijk ging. Ik snapte daar niets van. Waarom zou je elk jaar hetzelfde land bezoeken, als er nog zoveel meer te ontdekken is? En waarom dan Oostenrijk in de zomer? Zonder sneeuw valt er immers niets te skiën? Inmiddels weet ik waarom Oostenrijk, ook in de zomer, zo’n aantrekkelijk vakantieland is.

Prachtige natuur

Als je via de Autostrada snel door Oostenrijk scheurt op weg naar een ander land, ontgaat je veel. Zoals de prachtige natuur. Prachtige ruige bergen, alpenweiden en uitzichten die je de adem ontnemen. Wandelen door de Oostenrijkse natuur is iets uitdagender dan we in Nederland gewend zijn, maar je wordt er rijkelijk voor beloond.

Frisse lucht

Over adem gesproken: in de Oostenrijkse alpen is de lucht nog echt zuiver. Je voelt bijna bij elke ademteug hoe je longen je bedanken.

Romantisch

Oostenrijk is ook enorm romantisch. Denk aan de houten huizen met enorme bloembakken. Maar niet alleen de dorpjes zijn romantisch, ook Wenen en Salzburg hebben een zekere romantiek over zich heen.

Heerlijk eten

Ze houden in Oostenrijk van lekker eten. De Wienerschnitzel in Oostenrijk smaakt stukken beter dan in Nederland (al is het maar omdat de schnitzel daar wél van kalfsvlees is), käsespätzle zijn onder kenners al lang failliet. En wie kent er niet de Apfelstrudel met vanillesaus, of de overheerlijke kaiserschmarrn… hmmm

Ja, reden genoeg om mijn oude buurman alsnog gelijk te geven in zijn keuze elk jaar naar de camping in Oostenrijk te trekken. En was dat tóen al een goed idee, tegenwoordig is kamperen in Oostenrijk helemaal een genot. Op veel Oostenrijkse campings kun je namelijk kiezen voor een luxe kampeervakantie waarbij je accommodatie (een safaritent, lodge of zelfs een boomhut) al helemaal voor je klaar staat. Geen stress dus met tentstokken of (vergeten) tentharingen.

Om je vakantieplanning nog wat makkelijker te maken, hebben we op www.glampings.nl de beste campings in Oostenrijk voor je bij elkaar gezet. De campings in dit overzicht bieden allemaal een luxe kampeeraccommodatie, die je direct via de site kunt boeken. Kijk direct en laat je inspireren.

https://glampings.nl/campings/