Stravos
Image default
Auto's en Motoren

Het nut van een dual dashcam

De dashcam is in auto’s in Nederland bezig met een behoorlijke opmars. Logisch, want wie een dashcam voor en achter heeft geïnstalleerd, rijdt een stuk veiliger rond. Auto’s die voorzien zijn van een dashcam voor en achter – ook wel bekend als dual dashcam – hebben enkele voordelen vergeleken met voertuigen zonder dashcam.

Altijd bewijsmateriaal bij schade of ongelukken

In vergelijking met een enkele dashcam aan de voorkant, heeft een dashcam voor en achter het voordeel dat álles gefilmd wordt. Mocht er onverhoopt een automobilist of fietser tegen de achterkant van uw auto rijden, dan legt de dashcam dit haarfijn vast. Handig als u bij de verzekering wilt aankloppen voor een schadevergoeding. En ook bij ongevallen is een dashcam voor en achter ideaal: het levert bewijsmateriaal voor wat er daadwerkelijk is gebeurd. In principe zijn er tegenwoordig dual dashcams beschikbaar die ook reageren op aanraking of beweging en dan direct gaan filmen. Deze technologie is ideaal als uw auto geparkeerd staat en er iemand tegenaan rijdt, terwijl u zelf niet aanwezig bent. De beelden worden automatisch vastgelegd.

Een dashcam voor en achter ter ontspanning

Een andere reden waarom een dashcam voor en achter populair is, is dat u gave autoritten kunt filmen. Op vakantie zet u de camera tijdens een mooie autorit aan en daarna is het heerlijk rijden geblazen. Later kunt u de opnames van de dual dashcam nog een keer weer terug bekijken of opslaan op uw computer. Al met al zijn er dus redenen genoeg om een dubbele dashcam in uw auto te laten inbouwen.