Stravos
Image default
Zorg

Zorgverzekering immigrant

Komt u uit het buitenland en gaat u in Nederland wonen om hier te kunnen werken? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken om te regelen, waaronder het aanvragen van een zorgverzekering. In Nederland is het verplicht om verzekerd te zijn voor medische zorg en u heeft hier zelf ook baat bij. Om een zorgverzekering aan te kunnen vragen, dient u eerst ingeschreven te worden als inwoner van Nederland. Dit doet u bij het gemeentehuis van de plaats waar u gaat wonen. U ontvangt dan een Burgerservicenummer (BSN), wat u nodig heeft om een zorgverzekering immigrant aan te kunnen vragen.

HollandZorg voor arbeidsmigranten

Het is niet eenvoudig om een zorgverzekering te kiezen die bij u past, zeker niet als immigrant in Nederland. HollandZorg begrijpt dat u als buitenlander andere eisen aan uw zorgverzekering stelt. Daarom is onze zorgverzekering speciaal ontwikkeld voor (arbeids)migranten die voor korte of langere tijd in Nederland komen wonen en werken. Met HollandZorg profiteert u van een aantal voordelen die het afsluiten van een zorgverzekering makkelijker maken. Onze zorgverzekering is aangepast op uw situatie, zodat alles goed geregeld is. Ook uw gezinsleden kunt u bij ons meeverzekeren als zij met u in Nederland komen wonen.

EHIC pas

Wanneer u bij HollandZorg een zorgverzekering heeft afgesloten, ontvangt u van ons de EHIC pas. Dit staat voor European Health Insurance Card en deze pas geeft u recht op vergoeding van noodzakelijke medische zorg in het buitenland. Niet in alle Europese landen zullen de kosten van de zorg in zijn geheeld vergoed worden. Als u medische zorg nodig heeft in het buitenland, dan kunt u het beste contact opnemen met de HollandZorg alarmcentrale. Wij kunnen u dan vertellen welke zorgverlener u het beste kunt kiezen om de zorgkosten vergoed te krijgen. Voor meer informatie over onze zorgverzekering kunt u gerust contact met ons opnemen.

https://www.hollandzorg.com/nl