Stravos
Image default
Woning en Tuin

Zijn high-tech deursloten voor u?

Zijn high-tech deursloten voor u?
Vanaf moment dat high security sloten niet meer met sleutels werden bedient, begonnen wij van slotenmaker Rotterdam veel vragen te krijgen. Is het veilig om elektrische sloten te nemen? En wélke moet u dan nemen? Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen beide? Vergeten we beveiligingsproblemen met de installatie van digitale sloten? De lijst met vragen kan doorgaan. Maar een ding dat u moet weten, is dat er geen vaste antwoorden zijn op al deze vragen. Dat komt omdat wat veilig en handig voor mij is, niet noodzakelijk voor jou hoeft te zijn. Hoewel we het allemaal over hoofddeuren hebben, die resistente sloten nodig hebben, zijn de verwachtingen en behoeften van elke woning anders.

Welke zijn de belangrijkste high-tech deursloten
• Toetsenbordvergrendeling – Dit zijn de allereerste soorten elektrische sloten. Ze zijn nog steeds populair Bluetooth-sluitingen, hoewel de nieuwste modellen een touchscreen hebben in plaats van een toetsenbord. Maar de logica is hetzelfde. U moet een pincode invoeren om toegang te krijgen
• Bluetooth-vergrendelingen – Wanneer u de vergrendelde deur nadert, wordt uw smartphone via Bluetooth verbonden met het slot en wordt de deur voor u geopend
• Vingerafdruksloten: deze staan bekend als biometrie, omdat ze uw vingerafdruk nodig hebben om de deur te ontgrendelen
• Wi-Fi-vergrendelingen – Het slot maakt verbinding met de WiFi-router om de deur te ontgrendelen
• RFID-systemen – Vergrendelingen van radiofrequentie-identificatie gebruiken een kaart of druppel voor toegang. Het gebruik van een druppel is veel eenvoudiger omdat je het niet uit je zak hoeft te halen om de deur te ontgrendelen.

Hoe bekend bent u met nieuwe technologie?
Om te beslissen of u al dan niet moet investeren in mechanische vergrendeling met een elektrisch slot, moet u bedenken hoe goed u bent als het gaat om hightechproducten. Als u niets over hen weet en worstelt met het idee om zelfs te begrijpen hoe biometrie werkt, kunt u het beste in plaats daarvan vasthouden aan een gewone deadbolt-installatie. Omdat sommige toetsenvergrendelingen ook met een sleutel werken, kunt u daar vanaf beginnen en stap voor stap verder gaan.

Niet alle elektrische deursloten zijn beter dan mechanische sloten
Er zijn verschillen tussen elektrische deursloten net als er verschillen tussen eigenschappen. Een biometrisch kan bijvoorbeeld de juiste oplossing zijn voor een commercieel onroerend goed of intern gebruik, maar niet het ideale slot voor woningen. Soms kan een standaard sleutelslot een hogere beveiliging bieden. Het hangt ook van zijn rang af. Extra duurzame en resistente sloten gecertificeerd door ANSI kunnen de verwachte veiligheid bieden, zelfs als ze mechanisch zijn.

Zoals een professionele slotenmaker zou zeggen, hangt het beveiligingsniveau niet alleen af van de soorten sloten die u kiest. Het heeft ook te maken met de combinatie van sloten en diefafweermiddelen. Inbrekers worden vaak weggejaagd wanneer er beveiligingscamera’s zijn en niet door sloten. Als ze de deur proberen te openen, is het natuurlijk goed om weerstand te vinden. En hier komt het belang van de reparatie, het onderhoud en de installatie van het slot. Geïnstalleerd op de verkeerde manier of het niet kunnen oplossen van problemen en iemand krijgt toegang tot uw eigendom, zelfs als u hightech digitale sloten heeft.

Sommige elektrische sloten waarschuwen u wanneer er een probleem is of dat u de batterijen moet vervangen, maar sommige zullen niet werken tijdens een stroomstoring. Met andere woorden, elektrische sloten hebben ook hun problemen. En ze zijn ook veel duurder. De vooruitgang in de branche is snel en hightech vergrendelingen zijn misschien goed voor mensen die bekend zijn met de nieuwe technologie. Maar als het gemakkelijker voor u is om uw deursloten met een gewone sleutel te bedienen, ga dan nog niet keyless. Zorg er wel voor dat je resistente sloten krijgt.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam