Stravos
Image default
Woning en Tuin

Landelijke eetkamerstoelen – behaaglijke accenten in je zithoek

Je moet ze niet meteen neerzetten in een interieur dat gedomineerd wordt door de industriële woonstijl. Maar andere woonstijlen vragen gewoon om landelijke eetkamerstoelen. Die geven je eetkamer of eethoek een uitstraling die het in het midden houdt tussen stoer en gezellig. Het landelijke zie je terug in weinig opvallende kleuren die ook in de natuur volop aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan beige tinten, alle soorten bruin en taupe. Landelijke stoelen versterken wanneer je ze bij een licht houten eettafel plaatst. Ook bij een wat meer robuuste houten tafel passen ze prima en vertolken ze de landelijke stijl optimaal.

Landelijke eetkamerstoelen geven rust

Mocht je al veel rustige kleuren in je woonruimte hebben, dan past een landelijke eethoek daar heel goed bij. Je hoeft in dat geval niet een landelijke woonstijl in je hele woonruimte te benadrukken. Het kan heel goed zijn dat je dol bent op de Scandinavische stijl of een van de moderne woonstijlen. Ook dan past een landelijke eethoek prima in het beeld. Zelfs in een industriële woonstijl zou je het aan kunnen durven om landelijke eetkamerstoelen in te zetten. Zoek dan wel stoelen met zwarte stalen poten zodat je de aansluiting met de industriële woonstijl behoudt.

In landelijke eetkamerstoelen is het goed zitten

Landelijke stoelen zijn geen eenheidsworsten. Er zijn behoorlijk veel soorten en ook maten verkrijgbaar. Dat maakt de keuze soms wat lastiger. Want welk type stoel staat nu juist bij jou goed? Het is handig om daar even over na te denken voordat je besluit een set landelijke stoelen te gaan kopen. Want je nieuwe stoelen moeten niet alleen mooi opgaan in je interieur, ze moeten ook voldoen aan zoveel mogelijk van je woonwensen. En dan komt al snel het zitcomfort ter sprake. Een stoel kan heel mooi ogen maar is wel bedoeld om op te zitten; soms zelfs langdurig. Dan kun je overwegen een landelijke stoel te nemen met armleuningen. Die bevorderen het zitcomfort behoorlijk. Wel zit je dan soms met het punt dat zulke stoelen moeilijk onder het tafelblad te schuiven zijn. Voor je je set stoelen koopt kun je dan ook beter eerst even de afstand tussen vloer en onderzijde van je tafelblad meten. Zo check je vooraf of de leuningen er nog onder passen.

Beweeg met stofkleuren naar je woonstijl toe

Landelijke eetkamerstoelen kunnen ook met andere stijlen koketteren. De landelijke basis bestaat dan uit de al genoemde tinten bruin, beige en taupe. Je geeft echter een klassiek effect aan de landelijke stoel door stof te kiezen zoals polyester of een vleug stof. Er zijn honderden meubelstoffen in de handel en zo kun je je landelijke stoelen aanpassen aan jouw dominerende woonstijl. Zandkleuren en grijstinten laten je stoelen zo meer bewegen naar de Scandinavische woonstijl. Bourgondisch rood en koningsblauwe stof doen het goed bij een historiserende of een klassieke stijl. Mooie okers vallen goed bij de Bohémien stijl. Steenkool kleuren, antraciet of zwart grijpen terug op de industriële interieurstijl.

Houd het romantisch in de landelijke stijl

Landelijke stijl en een boerenhoeve interieur zijn een goed huwelijk. Als je meubels hebt van hout, leer of rotan, dan zijn landelijke eetkamerstoelen een verrijking op die stijl. Houd de stofkleuren wel zoveel mogelijk neutraal dan en kies stoelen met zachte lijnen en accenten. Luxe stiksels zijn een pré.