Stravos
Image default
Woning en Tuin

Stormschade aan uw dak? Zo voorkomt u dit

Stormschade aan uw dak kan flinke financiële gevolgen hebben. Het is dan ook van groot belang om dit te voorkomen. Gelukkig zijn er diverse maatregelen die u kunt nemen om dit te voorkomen. In deze blog geven wij u 5 handige tips die u helpen om schade aan uw dak bij een storm te voorkomen.

1. Controleer uw dak jaarlijks

De eerste tip om schade aan uw dak door een storm te vermijden is om jaarlijks een inspectie van het dak uit te voeren. Zo kunt u eventuele problemen tijdig ontdekken en deze tijdig oplossen. Een jaarlijkse inspectie kan bijvoorbeeld uitgevoerd worden door een professionele dakdekker.

2. Zorg voor regelmatig dakonderhoud

Naast een jaarlijkse inspectie is het regelmatig onderhoud aan uw dak ook zeer belangrijk. Dit voorkomt dat uw dak bij een storm schade oploopt. Tijdens een onderhoudsbeurt kan de dakdekker bijvoorbeeld dakpannen rechtleggen of missende dakpannen vervangen.

3. Verwijder overhangende takken

Als u bomen in de buurt van uw woning heeft, is het verstandig om overhangende takken te verwijderen. Bij een felle storm kunnen de takken namelijk afbreken of tegen uw dak slaan, wat schade kan veroorzaken. Verwijder daarom tijdig de takken die dicht bij of boven uw dak hangen.

4. Zorg voor goede ventilatie

Een goed geventileerd dak heeft minder kans op stormschade. Een gebrek aan ventilatie kan ervoor zorgen dat de daken gevoeliger zijn voor stormschade. Goede ventilatie zorgt er namelijk voor dat er minder druk op het dak ontstaat. Zorg er dus voor dat uw dak voldoende geventileerd is.

5. Laat uw dak verstevigen

Als uw dak al enkele jaren oud is, is het aan te raden om te investeren in dakversteviging. Een dakversterking zorgt ervoor dat uw dak beter bestand is tegen stormen en andere weersomstandigheden. Laat dit echter wel uitvoeren door een professional om problemen te voorkomen.

Conclusie:

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw dak bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder stormen. Door regelmatig onderhoud aan uw dak uit te voeren, een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren, overhangende takken te verwijderen, goede ventilatie te creëren en te investeren in dakversteviging heeft u minder kans op stormschade en kunt u geruster slapen tijdens een felle storm. Bovendien betaalt u zo minder kosten op de lange termijn doordat u problemen tijdig voorkomt. Laat uw dak daarom regelmatig nakijken door een professional en voorkom zo onnodige schade.

Klik op onderstaande afbeelding om direct naar de website van D&N Dakwerken te gaan:

https://www.dndakwerken.nl/diensten/dakonderhoud/