Stravos
Image default
Tuin en buitenleven

Slijpsteen voor op reis

Hoe bereid je jezelf het beste voor op een reis?

Dat is de vraag die we aan onze survival expert Mark Vanheuvelen stelden toen we bij hem op bezoek kwamen in Zaandam. Een goede voorbereiding voor op reis is namelijk erg belangrijk volgens Mark. Helaas zijn er veel reis veteranen en newbies die slachtoffer zijn tijdens hun reis ver van huis: ze vergeten hun spullen, verprutsen hun maaltijden, en zijn ten einde raad zonder hun eigen vertrouwde gereedschap.. Dit zijn slechts een paar van de fouten waar mensen pas tijdens hun reis achterkomen.

Om er zeker van te zijn dat een reis moeiteloos te laten verlopen – oké, misschien niet helemaal moeiteloos, maar jullie zullen in ieder geval met een goed gevoel op reis gaan – hebben wij een ultiem plan samengesteld waardoor je altijd fijn kan reizen.

Wat moet je meenemen tijdens een reis

Net als bij een tripje naar de supermarkt is het handig om een checklist te maken met spullen die je nodig hebt voordat je vertrekt – met essentiële en optionele spullen. Deze checklist zal je goed van pas komen tijdens de dagen vlak voor je van plan bent om op reis te gaan en ook daarna, als je gaat inpakken om op reis te gaan en om terug naar huis te keren. Volgens Mark komt het ontzettend vaak voor dat mensen thuis komen van een reis en op pad gaan naar de locale slijpwinkel om hun vergeten slijpstenen te vervangen.

Zorg altijd voor een scherp mes

Enkele items die volgens Mark echt onmisbaar zijn namelijk messen en slijpstenen. Of je nou in je tentje gaat koken, iemand helemaal versteld wilt laten staan of gewoon van scherpe messen houdt, een scherp mes zal altijd goed van pas komen. Eten is niet sierlijk als het met een bot mes wordt bereid, en bovendien, zijn botte messen ook nog eens erg gevaarlijk als je ermee wilt snijden. Voor slechts €30,- kan je al een goede slijpsteen kopen en met deze uitleg voor het maken van reis slijpstenen kan je deze ook nog heel makkelijk meenemen. Bekijk de verdere uileggen op deze slijp universiteit en voila, je hebt een scherp mes.

https://www.anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding