Stravos
Image default
Internet

Voordelen van LED verlichting

Een LED is een lichtbron die een elektronische lichtgevende diode en elektro-luminescentie omzet in zichtbaar licht. Wanneer een elektrische stroom door een loden anode en de andere loden kathode van de diode gaat, produceert de recombinatie van elektronen en elektronengaten in de diode een fysisch fenomeen dat elektro-luminescentie wordt genoemd en energie vrijgeeft in de vorm van licht. Dit onderscheidende proces maakt LED’s superieur aan traditionele verlichting, zoals gewone gloeilampen, halogeen- of fluorescerende lampen.

LED verlichting; waarom?

Langere levensduur

Wat betekend LED? Een langere levensduur is het belangrijkste voordeel van LED-verlichting in vergelijking met traditionele opties. De gemiddelde levensduur van hoogwaardige led spots gu10 bijvoorbeeld is tot 75.000 bedrijfsuren of zelfs meer. Dat zijn 25 jaren als een de spots 8 uur per dag branden.

Energiezuinig

Vanwege de efficiënte manier waarop LED-verlichting licht genereert, verbruiken LED’s over het algemeen ongeveer 50 procent minder stroom dan traditionele verlichting. De lange levensduur van LED’s leidt tot aanzienlijke besparingen op het gebied van onderhoud en energiekosten.

Duurzaam

Omdat LED’s geen giftige stoffen zoals kwik bevatten, zijn er veel minder milieuproblemen bij de verwijdering en recycling van de lampen dan bij de traditionele verlichting. Bovendien zijn LED’s minder snel geneigd om per ongeluk aan te gaan of te verbranden door gebruik te maken van warmteafvoer om de warmte te absorberen. Juist daarom zijn LED’s ook veel veiliger dan traditionele lampen. Tenslotte produceert LED-verlichting bijna geen Uv-straling en nauwelijks infrarood licht. LED geeft u daarmee perfecte opties voor de verlichting van Uv-gevoelige objecten of materialen.

Wat kunt u met LED

Al met al zijn LED’s de meest efficiënte en milieuvriendelijke verlichting voor elke toepassing. LED’s zijn eenvoudigweg de eerste optimale oplossing voor residentieel en commercieel gebruik. Of u nu op zoek bent naar een plafondlamp buiten of binnen of een mooie, klassieke art deco hanglamp, met LED maakt u er meer van.

Het betekend dus vooral besparing en een meer veilige omgeving. Goed verlicht en met een groene voetafdruk waar de meeste andere vormen van verlichting niet aan kunnen tippen. Zowel binnen als buiten, thuis of op het werk, LED is de toekomst.

https://alleslicht.nl/