Stravos
Image default
Internet

Hoe maak je een blur achtergrond met een foto camera?

Een achtergrond van een foto wazig maken, hoe moet dat? Je hebt net een spiegelreflexcamera en je wilt allerlei functies ontdekken om onder andere een wazige achtergrond te creëren. Een achtergrond van foto wazig maken doe je door de scherptediepte. Een grote scherptediepte, ofwel DOF genoemd, is als je foto in het algemeen erg scherp is. Een kleine scherptediepte betekent dat er niet alles scherp is.

De manier waarop je foto’s maakt

Om een wazige achtergrond te creëren begint dat bij welke camera je gebruikt. Een spiegelreflexcamera zitten de grootste sensoren. Met een spiegelreflex of wel dSLR camera geniet je dus van de minste scherptediepte. Met zo’n camera is het vrij makkelijk om mooie wazige achtergronden te creëren.

Verschillend apparatuur

Een lens en filteradapter gebruikt men om bepaalde omstandigheden die beperkend kunnen zijn te verbeteren. Een ND grijs filter kan bijvoorbeeld helpen om, op een dag met veel zon, toch met een wijd open diafragma , ofwel een laag f-getal, te kunnen fotograferen. Door zo’n filter gebruik je om een beperkte scherptediepte te krijgen. Zo zijn er velen verschillende lens- en filteradapters waardoor je de scherptediepte kan bewerken.

Kijken als een vis

Een fisheye lens is een lens met een enorm grote beeldhoek, die bewust een beeldvervorming geeft. Dat maakt dat zo’n lens ideaal voor kleine ruimtes en voor het fotograferen van portretten met een overdreven perspectief. Het beeld kan je hiermee niet wazig maken, maar juist de hele omgeving scherp.

Blur je achtergrond

Het maken van een foto met een wazige achtergrond is dus het makkelijkste met een spiegelreflexcamera. Ook zijn er allerlei lens en filteradapters om dit makkelijker te maken. Een wazige achtergrond creëren gaat dus om de scherptediepte. Hoe kleiner de scherptediepte, hoe waziger de foto wordt.

https://camerareus.nl