Stravos
Image default
Internet

Afmetingen vrijstaand bad – waar kan ik uit kiezen?

Dankzij nieuwe ontwikkelingen zijn de klassieke vrijstaande baden in een nieuw jasje gegoten. Er zijn zelfs opvouwbare vrijstaande baden te koop, zoals de Bath Bucket 2.0. Als je een bad zoekt dat buiten de standaard afmetingen van een vrijstaand bad valt, misschien een klein bad of zelfs een zeer groot bad, dan heb je meer kennis over badafmetingen nodig. Wij helpen je graag op weg.

Baden in alle soorten en maten

 

Of je nu een inbouw ligbad, een zitbad dat vrijstaand is of een ander type bad wilt kopen, je zult altijd eerst de afmetingen moeten overwegen. De meeste standaardbaden hebben dezelfde afmeting, maar zijn beschikbaar in verschillende designs, stijlen en vormen. Hoewel er badkamers in alle soorten, maten en indelingen zijn, moet je er rekening mee houden dat elk badkamerproject zijn eigen unieke problemen met zich meebrengt bij het installeren van een vrijstaand bad, omdat badkamerafmetingen verschillen. Overweeg daarom welk bad bij jouw badkamer past.

Welk type bad kies jij?

 

Het merendeel van het sanitair, de elektrische apparatuur en de verwarming in de badkamer hebben allemaal standaardafmetingen in de industrie, zo ook het vrijstaande bad. Meestal zijn deze 1,60 – 1,70 meter in lengte. Afhankelijk van de oriëntatie van je bad kun je echter een klein of groter vrijstaand bad nemen(1.50 meter – 2,70 meter). De lengte is ook afhankelijk van het type bad dat je verkiest. Wil je bijvoorbeeld een ligbad of een zitbad dat vrijstaand is? Als een vrijstaand model niet past, kun je eventueel een ligbad inbouw overwegen. Neemt een bad naar jou idee teveel ruimte in, maar wil je toch lekker kunnen relaxen zo nu en dan? Koop dan een opvouwbaar bad, zoals de Bath Bucket 2.0.

https://sanikoning.nl