Stravos
Image default
Internet

Welke toebehoren zijn er te verkrijgen voor een rolstoel?

Een rolstoel wordt gebruikt door mensen die slecht of helemaal niet meer kunnen lopen. Het is een stoel met wielen waarvan de grootte van de wielen de manier van voortbewegen bepaalt. Een rolstoel met kleine wielen zal worden geduwd, maar bij een rolstoel met grote wielen zal de persoon die in de rolstoel zit zichzelf voortbewegen. Daarnaast heb je ook nog de rolstoelen die elektrisch, door middel van een accu, worden voortbewogen. Doordat bij de rolstoelen van tegenwoordig moderne constructies worden gebruikt en lichte materialen zijn ze comfortabeler dan de oudere. Ook worden vaak opvouwbare rolstoelen gebruikt. Deze zijn gemakkelijk wanneer de persoon vervoerd moet worden met een auto. De rolstoel kan ingeklapt worden, zodat hij weinig plaats in de kofferbak zal innemen.

Ook in het thuisfront kun je een rollator gebruiken

Er zijn personen die slecht, maar nog wel kleine stukjes kunnen lopen. Zij zullen in huis vaak een rollator gebruiken. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Een rollator biedt steun, waardoor de gebruiker minder snel zal vallen. Op de rollator is vaak een plateau aangebracht waar je op kunt gaan zitten. Je moet daarbij de rollator wel op de rem zetten. Een opvouwbare rollator kan ook gemakkelijk met een auto worden meegenomen. Ook kunnen de opvouwbare rollators in huis gemakkelijk worden opgeborgen.

Welke toebehoren kun je verkrijgen

Wanneer je gebruik maakt van een rolstoel is het belangrijk dat je er comfortabel gebruik van kunt maken. Het gebruik van een Fleece gevoerde rolstoel deken voor de benen zorgt ervoor dat je tijdens  koude dagen warm blijft. Het beschermt je onderlichaam tegen wind en regen. Je kunt, om tegen wind en regen beschermd te zijn, ook een poncho gebruiken. Wil je gemakkelijk uit je rolstoel stappen, dan kun je daarvoor een draaikussen gebruiken. Het gebruik van een rolstoelnet is gemakkelijk wanneer je zelf nog om boodschappen gaat. Zo zijn er veel verschillende rolstoel accessoires die het leven aangenamer kunnen maken. 

https://123zorghulp.nl