Stravos
Image default
Internet

De belangrijkste tuintrends van 2021 op een rijtje

Een mooie tuin is steeds belangrijker. Veel Nederlanders willen zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen en een avondje uit wordt dan ook al snel vervangen door een gezellig onderonsje in de achtertuin. Het is dan ook zeker niet te vroeg om al wat inspiratie op te doen even te kijken naar de tuintrends van 2021!

 

Je tuin wordt een extra kamer

De gemiddelde temperatuur ligt tegenwoordig heel wat hoger dan een paar jaar geleden. Dit is ook aan de inrichting van de tuinen te merken. Een tuin wordt tegenwoordig als een verlengstuk van de woonkamer beschouwd. Kies daarom voor comfortabele meubels, zoals een grote tuintafel en bijpassende stoelen. Een extra zitbank met dikke loungekussens staat ook leuk. Zorg wel voor voldoende ruimte waar je, bij een plotse regenbui, alle stoelen en tuinkussens kan opbergen. Met een overkapping bescherm je de meubels echter tegen alle weersomstandigheden, zodat je het hele jaar van de gezonde buitenlucht kan genieten!

Natuurlijke materialen

Eén van de opvallendste tuintrends van 2021, is het gebruik van natuurlijke materialen. Materialen zoals hout en bamboe zal je volgend jaar in veel tuinen terugvinden. Wil je een grote tuintafel, kies dan voor stevig hout met tuinkussens van wol of katoen. Zorg er wel voor dat je de tafel onder een afdak hebt staan en dat je de tuinkussens kan opbergen. Regenweer richt namelijk al snel onomkeerbare schade aan!

 

Ontspanning staat centraal

Wat er tenslotte zeker niet in je tuin mag ontbreken, zijn voldoende ontspanningsmogelijkheden. Denk hierbij aan een buitenkeuken, een haardvuur of zelfs een kleine bar. Wat gezellige verlichting en eventueel extra verwarming erbij en het kan helemaal niet meer stuk! Een comfortabele zitbank met dikke loungekussens, een zelfgemaakte cocktail in de hand en dit naast een warm vuurtje. Bestaat er een betere manier om een frisse herfstdag af te sluiten?

https://tuinbasis.nl