Stravos
Image default
Dienstverlening

Vervelende pijn behandel je effectief met tens

Veel mensen hebben met zekere regelmaat of chronische pijnklachten. Niets zo vervelend als pijn. Het beheerst je leven, je functionaliteit is stukken minder en mentaal doet het ook zeker wat met je. Pijn zorgt ervoor dat je je niet lekker in je vel doet zitten. De pijn kan zelfs zo flink aanwezig zijn dat je er leuke dingen voor moet laten. Een dagje naar het museum of naar een pretpark is met pijn geen pretje. Gezellig een drankje doen met vrienden laat je wel uit je hoofd wanneer je veel pijn ervaart. En werken wordt voor sommige mensen ook flink lastig met hevige pijn.

Heb je al een heleboel dingen geprobeerd tegen de pijn, zoals pijnstillende tabletten, meditatie of andere vormen van pijnbestrijding? Maar heeft dit allemaal niet tot het gewenste resultaat geleidt? Wellicht hebben we bij Tens.nl de perfecte oplossing voor jou: pijn bestrijden via het tens apparaat.

Tens is de afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Via de huid ontvang je lichte elektrische signalen die de zenuwen bereiken. De zenuwen worden als het ware ontregelt door de elektrische signalen waardoor deze geen pijnsignaal meer richting de hersenen sturen. Wanneer de hersenen geen pijnsignaal registreren ervaren wij geen pijn. Het lichaam wordt dus een beetje gefopt. Tens neemt de oorzaak van de pijn niet weg, alleen de pijn zelf. Het grote voordeel van tens is dat je deze pijn bestrijdende methode kan combineren met andere methodes, zoals het slikken van pijn dempende tabletten of een revalidatietraject.

Tens is veilig te gebruiken

Pijnbestrijding door middel van elektrostimulatie is absoluut veilig. In enkele gevallen, bijvoorbeeld wanneer je in het bezit bent van een pacemaker, is het af te raden om tens in te zetten. Wanneer je twijfelt over het gebruik van tens raden wij aan om het met een arts te bespreken.

Naast dat het gebruik van tens volkomen veilig is, geeft een behandeling ook geen pijn. Elektrische signalen klinkt voor veel mensen heftig en pijnlijk, maar dit is het zeer zeker niet. De elektrische signalen voelen als een lichte tinteling op de huid. Sommige mensen ervaren het zelfs als een licht kriebelend of prikkelend gevoel.

Meer weten? Ga naar tens.nl voor verdere informatie.

https://tens.nl/