Stravos
Image default
Aanbiedingen

Hoe leg je een gazon aan met zaden

Veel mensen denken dat het lastig is om een gazon aan te leggen, maar niets is minder waar. Wel is het van belang  dat je genoeg tijd neemt om deze klus uit te voeren. Je kan een gazon aanleggen op meerdere manieren, zowel met graszoden als met graszaden. In dit blogartikel leggen we uit hoe je een gazon aan legt met graszaden.

Waarom kiezen voor graszaden?

Wanneer je een gazon gaat aanleggen heb je de keuze uit graszaden of graszoden. Tussen deze twee zitten een aantal belangrijke verschillen. Zo zijn graszoden vooral handig voor grotere oppervlaktes, maar is het voor kleinere oppervlaktes flink duurder en tijdrovend. Een gazon van graszaden gaat vaak langer mee omdat het gras dan jonger is dan bij graszoden. Een ander groot voordeel van graszaden ten opzichte van graszoden is dat het inplanten veel makkelijker is en je hebt hier eigenlijk geen ervaring voor nodig.

De aanleg

Wanneer je hebt gekozen voor een gazon van graszaad zal de aanleg erg eenvoudig zijn. Het zaaien gaat in een aantal stappen. De zaden moeten over de lengte en de breedte van het oppervlak gezaaid worden, de randjes mogen extra dik om wat meer stevigheid te bieden. Vervolgens moet het gras geharkt worden, doe dit wel voorzichtig want als je dit te hard doet kunnen de zaadjes dood gaan. Wanneer het harken gedaan is, kan het geen kwaad om de grond nog eens licht aan te drukken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een kind er over heen te laten lopen, ook hier moet je oppassen dat er niet te veel druk op de zaadjes komt.

Kies voor kwaliteit

Wanneer je een gazon aanlegt is het belangrijk dat je voor kwaliteit kiest. Met producten van een hoge kwaliteit kun je in no time een prachtig gazon aanleggen. Kies bijvoorbeeld voor de producten van Ecostyle, dit is niet alleen van een hoge kwaliteit maar ook voor een hele mooie prijs.

https://ecostyle.nl/