Stravos
Image default
Onderwijs

Van Dale of is het van dalen

Het Van Dale woordenboek is online te vinden. Op een zeer makkelijke manier kunnen hier diverse woorden opgezocht worden en wat de betekenis hiervan is. Ook kunnen hier diverse woorden vertaald worden naar een andere taal. Of juist buitenlandse woorden vertaald worden naar het Nederlands.

Vaak wordt er online gezocht naar dit woordenboek. Echter wordt de naam vaak als van dalen gespeld, met een -n- erachter. Veel bedrijven, maar ook scholen maken gebruik van dit woordenboek. Vooral scholen en dan specifiek de leerlingen, maken al gretig gebruik van het online woordenboek. Voordeel is dat ze hier gebruik kunnen maken van een speciale Van Dale app. Hiermee kunnen zij makkelijk de betekenis van een woord opzoeken, of ze kunnen luisteren naar hoe een woord uitgesproken moet worden. 

Bekijk online de gratis test

Omdat er bij Van Dale en niet van Dalen, veel mogelijkheden zijn om een abonnement te nemen, is het fijn om dit eerst uit te kunnen testen. Want het zal jammer zijn wanneer je hier geld voor uit gaat geven en er achteraf achter komt dat het toch niet is wat jij ervan verwacht had. Online is er een demo die je kan bekijken of neem een gratis test op proef. Hier kan je zelf de nodige informatie uit krijgen en zelf beslissen of een abonnement hier wel nut heeft. 

Lastige woorden zijn er in elke taal te vinden. Niet alleen wat de betekenis is, maar vaak ook hoe je ene woord moet schrijven. Met de handige Van Dale app op zak kan je overal waar internet is, de betekenis of de spelling van het woord opzoeken.