Stravos
Image default
Bedrijven

Jouw verpakking digitaal bedrukt – Duurzaamheid en personalisatie in één

Bedrijven zien voordelen in digitaal bedrukken voor duurzaamheid en personalisatie van een verpakking. Traditionele druktechnieken zijn vaak niet duurzaam vanwege afval en inktgebruik. Digitaal bedrukken gebruikt minder inkt en produceert minder afval. Er zijn geen drukplaten meer nodig, waardoor het gemakkelijker en goedkoper is om kleine oplages te personaliseren met bijvoorbeeld de naam van de klant.

Duurzaamheid als prioriteit

Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van de impact die hun activiteiten op het milieu hebben en willen daarom bijdragen aan een duurzamere toekomst. Hierdoor kiezen bedrijven steeds vaker voor duurzame verpakkingen, zoals papieren tasjes. Dit kan variëren van gerecycled karton tot biologisch afbreekbare plastics. Maar ook de manier waarop de verpakkingen bedrukt worden, kan een impact hebben op het milieu. Traditionele druktechnieken, zoals offsetdruk en flexodruk, gebruiken vaak veel inkt en produceren daardoor veel afval.

Digitaal bedrukken als duurzame oplossing

Digitaal bedrukken biedt bedrijven een duurzame oplossing voor traditionele druktechnieken. Deze druktechniek maakt gebruik van een digitaal bestand in plaats van een fysieke drukplaat, waardoor er minder inkt wordt gebruikt en er minder afval wordt geproduceerd. Bij digitaal bedrukken wordt de inkt direct op het materiaal aangebracht, wat ook bijdraagt aan de duurzaamheid van deze techniek. Daarnaast is digitaal bedrukken ook nog eens energiezuiniger dan traditionele druktechnieken, wat betekent dat bedrijven hun impact op het milieu nog verder kunnen verminderen door over te stappen op deze moderne druktechniek.

Personalisatie met digitaal bedrukken

Maar digitaal bedrukken biedt niet alleen voordelen op het gebied van duurzaamheid. Het biedt ook mogelijkheden voor personalisatie van verpakkingen. Doordat er geen drukplaten nodig zijn, is het gemakkelijker en goedkoper om kleine oplages te produceren. Hierdoor kunnen bedrijven hun verpakkingen personaliseren met bijvoorbeeld de naam van de klant of een gepersonaliseerde boodschap.

De voordelen van digitaal bedrukken op een rijtje:

Digitaal bedrukken biedt veel mogelijkheden voor het bedrukken van verschillende materialen en verpakkingen. Voedingsmiddelen kunnen bijvoorbeeld op een duurzame en veilige manier bedrukt worden met voedselveilige inkt. Verzenddozen kunnen gepersonaliseerd worden met bijvoorbeeld het bedrijfslogo of de naam van de klant, en met hoogwaardige kwaliteit en kleurechte inkt bedrukt worden voor betere zichtbaarheid tijdens transport. Daarnaast kunnen cosmetica verpakkingen opvallende en aantrekkelijke ontwerpen krijgen door gebruik te maken van digitaal bedrukken met kleurechte inkt. En voor kleding en textiel biedt digitaal bedrukken de mogelijkheid om logo’s en afbeeldingen te drukken op bijvoorbeeld t-shirts, petten of tassen, waardoor gepersonaliseerde items gemaakt kunnen worden. In het algemeen biedt digitaal bedrukken bedrijven een duurzame en persoonlijke manier om hun verpakkingen en materialen te bedrukken.