Stravos
Image default
Woning en Tuin

Gordijnen op maat, alleen maar voordelen

Raamdecoratie is de plek om te beginnen als je je woning een flinke opknapbeurt wilt geven. Gordijnen geven je interieur niet alleen een frisse uitstraling, maar ze kunnen ook nog eens geheel nieuw leven in je woning blazen. Steeds meer mensen kiezen voor het zelf samenstellen van producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maatwerk keukens, op maat gemaakte eettafels en kledingkasten. Ook wordt maatwerk steeds populairder onder de gordijnen en dit is niet zonder goede reden.

Een efficiënte oplossing

Niet alle woningen in Nederland zien er hetzelfde uit. Het is juist leuk om die enorme diversiteit te zien. Helaas zorgt dit soms ook wel eens voor problemen met de styling. Zeker wanneer er vreemde hoeken of ramen in het huis zijn gebruikt. Omdat niet ieder raam over het perfecte formaat beschikt, is het wel zo prettig als je toch nog op een efficiënte manier de ruimte kunt verduisteren of afschermen voor extra privacy. In dat geval zijn gordijnen op maat de perfecte oplossing. Of dit raam nu in een bijzondere vorm is ontworpen of niet, omdat het op maat wordt gemaakt is alles is mogelijk.

Alles aangepast naar jou smaak en wensen

Doordat winkels tegenwoordig maar een beperkte keuze in hun winkels op voorraad hebben, zal je veel meer keuze en mogelijkheden hebben in gordijnen wanneer je jouw gordijnen op maat laat maken. Denk hierbij aan de lengte, motieven, de plooi en ga zo maar door. Je kunt zelfs soms kiezen of je de gordijnen verduisterend of van een brandvertragende stof wilt hebben of juist niet. je kunt de gordijnen zo dus makkelijk helemaal naar jou wensen aanpassen en laten matchen bij jou smaak en interieur.

Voordelige uitkomst

Veel mensen denken dat gordijnen op maat laten maken een stuk duurder is dan wanneer je een kant-en-klaar gordijn zou aanschaffen. Dit hoeft echter zeker niet zo te zijn. In de meeste gevallen ben je zelfs juist voordeliger uit als je de gordijnen op maat laat maken. Zo hebben veel winkels de optie om voor een populaire stof of kleur te kiezen. De prijs kan dan lager uitvallen, omdat meerdere mensen hetzelfde gordijn bestellen. Zo kunnen er meerdere gordijnen van dezelfde stof gemaakt worden. Dit levert niet alleen een kostenbesparing voor de leverancier op, maar ook een financieel voordeel voor jou.

Bepaal zelf de lichtinval en uitstraling

Wil jij meer licht in jouw interieur? Dan zijn licht doorlatende, ook wel transparante of semi-transparante stoffen aan te raden. In de slaapkamer kun je het best gaan voor verduisterende blackout stof. Dit kun je helemaal zelf aanpassen als je kiest voor gordijnen op maat.

Bij maatwerk raamdecoratie heb je bovendien invloed op de mate van luxe. Houd jij van een luxe uitstraling? Kies dan bijvoorbeeld voor een mooie afwerking met luxe uitstraling. Hét toppunt in luxe en gemak is wel elektrische bediening. Deze toevoeging wordt steeds populairder.