Stravos
Image default
Woning en Tuin

Mooi afgewerkte vloer door egaliseren van tegelvloer

Een nieuwe vloer in huis leggen is een grote klus, vooral als je nieuwe vloer van een volledig materiaal is. Als je van tegels naar vloerbedekking of PVC wilt doe je er verstandig aan om eerst de oude vloer te egaliseren. Dit doe je om oneffenheden te voorkomen.

 

Levensduur vloerbedekking verlengen

Het ziet er niet alleen mooier uit, het gaat ook nog eens veel langer mee! Als de tegelvloer druk en strak zitten is de kans op scheurtjes véél kleiner. Dit doe je door de vloer te egaliseren, dit moet wel op de juiste manier gebeuren. Als de ondervloer vlak is kun je beginnen met het leggen van de vloerbedekking. Door de gelijktrekkende werking van het egaliseren van de tegelvloer krijg je áltijd een gladde en rechte vloer in je woning.

 

Egaliseren van tegelvloer vergeten

Wat kan er gebeuren als je het egaliseren van de tegelvloer vergeet? Bij het leggen van een nieuwe vloer moet de ondergrond vet- en stofvrij zijn. Als dit niet het geval is zal de lijm van de vloerbedekking niet goed hechten. Ook moet de vloer écht volledig glad zijn, is dit niet het geval dan ga je snel elke ongelijkheid zien in de vloer. Deze ongelijkheden kunnen ervoor zorgen dat de vloer gaat “bewegen”. Het bewegen van de grond vervormt de nieuwe vloerbedekking of kan zelfs loskomen van de grond!

Kunnen andere vloeren ook geëgaliseerd worden?

Ja, elk andere vloer kan geëgaliseerd worden. Van houten vloeren tot tegelvloeren, echt alles is mogelijk.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-tegelvloer/