Stravos
Image default
Aanbiedingen

Wooninspiratie voorjaar 2021

De winter lijken we nu toch echt achter de rug te hebben en het zonnetjes schijnt al weer vaker. We trekken er allemaal graag op uit om te genieten van de eerste tekenen van de lente. Maar wat is er nou leuker om het voorjaar ook lekker naar je slaapkamer te halen. De nieuwe collecties beddengoed voor het seizoen voorjaar/zomer 2021 druppelen al weer mondjesmaat binnen en laten een grote variëteit zien. Zo kun je een dekbedovertrek vinden in natuurlijke tinten en rustige prints, maar ook hele uitgesproken kleuren en dessins. In de nieuwe collecties zijn ook enkele trends waar te nemen die je terugvindt in de interieurtrends. Hieronder kun je enkele trends lezen die zijn terug te vinden in de nieuwe voorjaarscollecties van de gerenommeerde merken.

PUUR NATUUR

Geen nieuwkomer, maar een blijvertje. De natuur als inspiratiebron. En dat gaat breed: van natuurlijke materialen tot natuurlijke kleuren tot op de natuur geïnspireerde prints. Zo zie je veel nieuwe effen dessins in biologisch katoen en is de bladprint ook veel terug te vinden.

TRADITIE & AMBACHT

Vroeger was iets dat machinaal gemaakt was het toppunt van luxe – het gaf status omdat men zag datje er flink voor in de buidel had getast. Als iets er zelfgemaakt uitzag werd dat als armoedig beschouwd. Dat kunnen we ons nu bijna niet meer voorstellen. We zijn gek op handwerk, ambachtelijk vakmanschap en karakter. Veel persoonlijker en warmer dan gladde perfectie! Dit is dan ook terug te zien in de Voorjaarscollectie van 2021. Hét handwerktijdschrift van Nederland, Ariadne at Home, heeft een ook luxe collectie beddengoed met uitvergrote close-ups van handbreisels, Indiaas borduurwerk en klassieke herenstoffen. Ambachtelijke technieken in een modern jasje!

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid staat bij alle gerenommeerde merken hoog genoteerd op de agenda en dat kunnen we alleen maar toejuichen! De vraag om eerlijke, duurzaam geproduceerde spullen is de laatste jaren enorm toegenomen, en daar wordt door de fabrikanten naar geluisterd. Ook in de interieurwereld is veel aandacht voor duurzame materialen. Voor beddengoed is duurzaamheid echt een hot topic. Dekbedovertrekken, hoeslakens en kussenslopen staan namelijk in direct contact met je huid. Daarom is het des te belangrijk dat je bedlinnen van goede – lees: comfortabele, gezonde en veilige – kwaliteit is. En als het even kan: geproduceerd met minimale impact voor de planeet en ons leefmilieu.

  • Biologische katoen kennen we inmiddels allemaal – en ja, er zijn verschillen in de mate van duurzaamheid maar ook bio-katoen zonder certificaat is stukken mens- en milieuvriendelijker dan ‘gewone’ Wil je hier meer over lezen, surf dan naar de blog die ik eerder schreef over mijn stoffenbibliotheek. Daarin vind je een heel hoofdstuk gewijd aan biologische katoen.

  • Ook gerecyclede katoen is tegenwoordig helemaal geaccepteerd, niet alleen voor kleding maar ook voor beddengoed. Soms bestaat een stof uit 100% gerecyclede katoen, maar ook mengvormen van 70% gerecyclede katoen/30% (bio-) katoen komen voor. En waarom niet: de gerecyclede stoffen worden goed gereinigd en weer teruggebracht tot vezels waarvan draden gesponnen worden die weer tot stof geweven worden. In feite zie en voel je er dus niets van, maar jij en de planeet varen er wel bij.

Zowel bij dekbedovertrekken en dekbedden zie je dat er ook al meer gebruik wordt gemaakt van gerecyclede (remade) materialen. De zachte natureltinten, frisse strandstrepen en prachtige natuurprints liften allemaal mee op de eerdergenoemde woontrends.   Je hebt nu een kijkje kunnen nemen in wat er aan zit te komen in de nieuwe voorjaarscollectie van 2021. Natuurlijk is er nog veel meer moois te ontdekken op Dekbedovertrekken & Zo. Kijk lekker rond op de site, en laat je inspireren.

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/