Stravos
Image default
Aanbiedingen

Usenet, voor uw web vrijheid

Usenet is een wereldwijd verdeeld, binair internetnetwerk. Het is ontworpen van de traditionele, open-toegang netwerkarchitectuur van het UNIX-gebaseerde Unix-to-GNU-systeem. Usenet heeft veel collecties webpagina’s, die allemaal gearchiveerd zijn in de vorm van artikelen. De Usenet is een essentiële hulpbron geworden voor onderzoekers en internetgebruikers. Sommige Usenet-servers zijn verbonden met internet dienstaanbieders zoals DSL- of kabelverbindingen. Het verschil tussen usenet en torrents is de manier waarop je bestanden download. Torrents maken gebruiken van een P2P (peer-to-peer) netwerk, dat houdt in dat je bestanden download van andere gebruikers.

 

Hoe werkt het?

De meeste Usenet-servers bieden bestandsdownload mogelijkheden aan. Er zijn verschillende manieren om bestanden van Usenet-servers te downloaden. Eén manier is de conventionele dial-up-methode, waarbij de Usenet-provider verbinding maakt met de computer op het netwerk, waar gebruikers selecties bestanden maken om het te downloaden. Een andere methode is de Usenet-spiegel, waarin meerdere exemplaren van een bestand worden opgeslagen in de computer van de gebruiker. De derde manier om te downloaden is via het bestandsoverdracht protocol, ook bekend als FTP, het meest voorkomende protocol dat wordt gebruikt voor het delen van bestanden bij gebruikers.

 

Usenetpakketten 

Voor het gebruiken van deze dienst, heb je een abbonement nodig. Deze abonnementen worden door veel partijen aangeboden. Wij bevelen hier ViperNews voor aan. Waarom? Zij bieden diensten van hoge kwaliteit aan en diverse Usenetpakketten. Deze partij hecht waarde aan jouw privacy en veiligheid. Daarom bieden zij een gratis, beveiligde SSL en TLS codering aan bij elk van hun pakketten. Bekijk hun website voor meer informatie. U kunt ook altijd telefonisch contact met hen opnemen!

 

https://www.vipernews.com/nl/