Stravos
Image default
Woning en Tuin

Je nieuwe trapleuning op maat laten maken

Als je op zoek bent naar een nieuwe trapleuning doordat je gaat verbouwen, verhuizen of simpelweg een vervangende trapleuning zoekt, is het ontzettend aan te raden je nieuwe trapleuning op maat te laten maken. Verschillende instanties kunnen eenvoudig je trapleuning op maat laten maken. Met een inmeethulp kun je vooraf simpel bepalen hoeveel materiaal je nodig hebt en waar de trapleuning ongeveer komt te hangen. Zo kun je inschatten hoeveel kosten je nieuwe trapleuning met zich mee gaat brengen, maar ook hoe het nieuwe plaatje er ongeveer uit komt te zien. Dat laatste is vooral het belangrijkste doel van de verandering: een perfecte trapleuning zoeken die goed aansluit bij je trap, je wensen en de rest van je interieur.

 

Waarom zou ik kiezen voor een op maat gemaakte leuning?

Het proces dat voor het op maat maken van je trapleuning plaatsvindt, bied je ruimte om inspraak te hebben op de uiteindelijke trapleuning. Een standaard trapleuning uit de catalogus bestellen kan vaak heel simpel en gemakkelijk, al kun je hier nog meer naar je eigen smaak samenstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beter door laten lopen van de leuning als je een draai of knikje in je trap hebt zitten. Standaard trapleuningen komen alleen in rechte vormen. Door je trapleuning op maat te laten maken, kun je aangeven dat je dit beter verwerkt wilt hebben.

 

Keuze genoeg voor jouw ideale trap

Naast de uiteindelijke pasvorm bij jouw trap zijn er nog veel meer elementen waar je uit kunt kiezen. Dat begint al bij het materiaal van je trapleuning. Deze kan van hout of van RVS vervaardigd worden. Voor degene die op zoek zijn naar een uniekere leuning zijn er uitvoeringen in steigerbuizen of zelfs boomstammen. De uitvoering van het materiaal is ook in allerlei vormen beschikbaar. Ze zijn er afgerond of juist hoekiger, smal of juist breed. De kleur van je nieuwe trapleuning is wat afhankelijk van het materiaal, maar ook hier kun je vaak uit veel opties kiezen. Hout kun je, naast de oorspronkelijke kleur, ook vaak in wit krijgen. Materialen als RVS zijn ook in het wit, zwart of zilvergrijs te verkrijgen. Door al deze elementen af te wegen met je eigen smaak en het (toekomstige) interieur van je huis, kun je je huis met de trapleuning net een finishing touch geven. De trapleuning is dan niet langer een in het oog springend veiligheidselement, maar een stijlvolle afwerking die naadloos aansluit bij de rest van je woning.