Stravos
Image default
Bedrijven

Wat u allemaal moet weten over de ufi code

Veel mensen weten niet dat producten die bepaalde stoffen bevatten, voorzien moeten zijn van een ufi code. Deze code wordt gebruikt, om mensen te waarschuwen over de eventuele schadelijke stoffen die in het product zit. UFI staat voor unieke formule identificator en bestaat uit vier blokken. Deze blokken bestaan dan weer uit vier alfanumerieke karakters met strepen ertussen. Deze codes zult u altijd op dezelfde plek terug vinden op het product. Deze plek is of bij het veiligheidslabel of bij de streepjescode in de buurt. Hieronder leest u meer over deze veiligheidscodes en waarom deze belangrijk zijn. Lees dus snel verder!

Ufi code en de veiligheid voor de consument

De ufi codes zijn er speciaal om de consument te beschermen. De code word ook speciaal gebruikt om vertrouwelijke en belangrijke informatie van bedrijven te beschermen. Informatie zoals de samenstelling van een of meerdere producten te beschermen.

Wanneer worden deze codes gebruikt?

De speciale ufi codes zult u niet zomaar op elke product vinden. Alleen als een product gevaarlijk stoffen en gezondheidsproblemen kan veroorzaken worden deze ufi codes gebruikt. Stel de samenstelling van het product veranderd dan zal de code nog altijd van kracht blijven. Er hoeft dan niet een nieuwe code aangevraagd te worden. Deze codes worden dan als het ware opnieuw gebruiken.

https://www.devibfabriek.nl/wat-is-de-ufi/