Stravos
Image default
Kunst en Kitsch

Kunst in opdracht – hoe werkt dat?

Kunst in opdracht – hoe werkt dat?

Van kleine beeldjes in opdracht tot grote kunstwerken van RVS als kunstopdracht

In het geval van een kunstopdracht hoor ik graag uw wensen en ideeën. Deze vertaal ik in schetsen die weer leiden tot kleine modelletjes van koper of karton, ook werk ik met een 3D ontwerpprogramma (Blender) dat een heel goede impressie kan geven van het eindresultaat van de RVS sculptuur of beeldhouwwerk.

 

Kunst in opdracht – prototype

De serie tekeningen en modelletjes van karton of koper presenteer ik aan de opdrachtgever, die hierop reageert. In de regel ontstaat er bijna altijd een combinatie van de verschillende ontwerpen voor het sculptuur.  Zodra de opdrachtgever tevreden is met het ontwerp volgt een prototype op ware grootte van karton of van hout.  Als deze mockup eenmaal klaar is laat ik deze aan de opdrachtgever zien. Het is dan vooral goed kijken of de maten en verhoudingen van het RVS kunstbeeld juist zijn. Met de mock-up valt heel goed te zien of het beeld zo de juiste grootte heeft voor de gewenste locatie. Bij grotere beelden zet ik de mockup van het kunstwerk even buiten neer zodat we een goede impressie krijgen hoe het kunstwerk zich in de tuin houdt in de ruimere omgeving. Voordeel is ook dat gewenste aanpassingen direct ter plekke uitgeprobeerd kunnen worden.

Het werken met een prototype van het kunstwerk heeft als voordeel dat u als opdrachtgever als het ware kunt toegroeien naar het definitieve kunstwerk van RVS of brons of corten. U ziet het als het ware langzaam ontstaan.

Na het OK van de opdrachtgever starten we met de uitvoering van het kunstwerk in opdracht in het definitieve materiaal (RVS 316, brons of cortenstaal)

 

Definitieve uitvoering van de RVS kunstopdracht

Voor de definitieve uitvoering van de kunst in opdracht sculptuur snijden we eerst het RVS 316 -inox om het daarna met verschillende metaalbewerkingstechnieken in zijn uiteindelijke vorm te krijgen. Metaalbewerkingstechnieken die ik als kunstenaar hierbij gebruik zijn o.a. lassen, walsen, zetten, buigen, forceren en kloppen. Zowel RVS 316 als brons zijn goed geschikt voor een gladde exclusieve afwerking. De huid van de sculptuur schuren we dan helemaal glad totdat deze puntgaaf is. Dat gaat in verschillende stadia van steeds fijner schuren. Als het materiaal eenmaal perfect glad is valt te kiezen om dit door te zetten totdat het materiaal glimt en weerspiegelt als een spiegel. Ook kunnen we er voor kiezen om juist (een deel) mat te schuren voor een mooi contrasteert met de spiegel ontstaat.

 

Kunstwerken van spiegelend of mat RVS?

Sommige mensen vinden kunstobjecten van gepolijst RVS heel mooi en sjiek, anderen vinden het juist weer té en geven de voorkeur aan een meer ingetogen matte afwerking van het RVS sculptuur. Het blijft een kwestie van smaak. Dat geldt ook voor het momenteel populaire corten staal (geroest staal). Sommigen vinden een kunstwerk van corten staal natuurlijk en organisch ogen, anderen associëren roest met verval vinden het “onverzorgd”. 

 

Exclusieve kunst in opdracht

Een kunstopdracht die goed in uitgevoerd moet een exclusief en origineel RVS sculptuur opleveren dat naar volle tevredenheid van de opdrachtgever is. Een unieke RVS sculptuur die in opdracht is gemaakt moet passend zijn, blijvend boeien en intrigeren. Een kunstwerk in opdracht gemaakt is een exclusieve aanwinst die past bij uw huis, organisatie of tuin.

RVS sculptuur met een certificaat van echtheid

Iedere RVS sculptuur wordt geleverd met een certificaat van echtheid. Daarmee bent u verzekerd  van de authenticiteit van het kunstwerk. Het is door de RVS kunstenaar schriftelijk vastgelegd. Met het certificaat komt een korte motivatie over het ontwerp en de details over de gekozen materialen en de gebruikte beeldhouwtechnieken. Als het kunstwerk uit een gelimiteerde oplage komt staat op het certificaat welk nummer van het totale aantal het kunstwerk is.

 

Kosten van kunst in opdracht beelden

Wat kost het om een kunstwerk van RVS in opdracht te laten ontwerpen en maken? Dat hangt af van uw wensen. In de regel vraag ik voor het maken van een nieuw en exclusief ontwerp 1500 euro. Als u al vrij aardig weet wat u wilt, of heeft een beeld of RVS sculptuur gezien dat uw voorkeur heeft dan vervallen die kosten grotendeels. Oom u een indruk te geven van wat een kunstwerk kost staat op de website staat bij ieder RVS kunstwerk reeds de prijs.

 

Ook geïnteresseerd in kunst in opdracht?

Interesse in een RVS- kunstwerk ontworpen in opdracht? Graag hoor ik van u! In een vrijblijvend hoor ik graag uw vragen, wensen en mogelijkheden voor uw situatie.

RVS-Kunstenaar Jeroen Stok

Jeroen Stok is RVS kunstenaar en maakt RVS kunstwerken in opdracht en verkoopt vrij werk. Daarnaast maakt hij ook grafkunst in opdracht samen met nabestaanden.

.

RVS sculptuur kopen? Jeroenstok.com levert een ruime keuze originele RVS sculpturen in opdracht! ✓ Originele ontwerpen  ✓Garantie ✓ certificaat van echtheid.

 

Dit artikel over RVS kunst in opdracht wordt u aangeboden door Jeroen Stok RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/