Stravos
Image default
Woning en Tuin

Het verschil tussen internetpakketten

Het internet is niet meer weg te denken; men kan niet meer zonder. Om thuis gebruik te kunnen maken van het internet, heb je een provider en een abonnement nodig. Het aanbod in internet abonnementen is echter zo breed, met zoveel kleine lettertjes, dat het menig hoofd laat duizelen. Om meer rust en overzicht te krijgen in het kiezen van een internetprovider, zul je moeten vergelijken. 

Middels een postcodecheck breng jij gemakkelijk in gemakkelijk en snel in kaart welke providers voor jou het beste zijn. Bij het aanschaffen van werkend internet, dien je ook te besluiten over een pakket. Welk internetpakket jij wilt gebruiken, hangt volledig af van jouw behoeften. Hieronder lees je meer over de pakketten, zo kun jij besluiten welk het beste bij jou past.

Alleen internet pakket

Indien je op zoek bent naar internet zonder gedoe, is deze geschikt voor jou. Het “alleen internet abonnement” spreekt voor zich: je krijgt enkel goed internet. Dit abonnement bestaat uit een internetverbinding, exclusief televisie en/of telefonie. Het alleen internet abonnement is de meest goedkope optie, waar het tarief afhangt van de provider.

Internet en TV pakket

Een internet en TV abonnement is geschikt wanneer je zowel internet als televisie wilt gebruiken. Bij het selecteren van een provider, kan het handig zijn om te kijken naar de inbegrepen aspecten. Zo krijg je bij sommige providers een gratis televisiezender of monteur aangeboden. De prijs die je betaalt voor internet en tv zitten bij elkaar inbegrepen. Je ontvangt maandelijks één factuur, waardoor je niet meer moeite kwijt bent dan bij een goedkoper pakket.

Alles in 1 pakket

Bij een alles in 1 pakket van dealmobiel ontvang je internet, televisie en bellen in één pakket – de naam zegt het al. Bij alles in 1 abonnementen hangt de prijs af van de internetsnelheid, welke provider en de optie voor extra zenders. Ga hierbij na hoe vaak jij gebruik maakt van het internet en baseer daar de gemaakte keuzes op.

ADSL, kabel of glasvezel?

Bovenstaande abonnementen worden geleverd via ADSL, kabel en glasvezel, waarvan ADSL vaak de meest voordelige optie is. ADSL is geschikt voor het mailen en bezoeken van websites. Bij kabel en glasvezel internet worden de prijzen iets hoger, daar staat wel sneller en beter internet tegenover – ideaal voor streamen en downloaden.