Stravos
Image default
Bedrijven

Een basis van hout

Houtbouw betekent eigenlijk dat wat je gaat bouwen uit hout bestaat. Houten vaartuigen en met name het casco is hier een goed voorbeeld van. In Nederland gebruiken we materialen zoals steen, beton en hout het meest als we gaan bouwen. Projecten in de bouw gebruiken vaak allerlei soorten materiaal. Als je spreekt van houtbouw, gaat het echt om de opbouw van verdiepingen, wanden en houten vloeren.

Houtbouw voordelen

Houtbouw kent heel veel voordelen, zoals het feit dat het goed is voor het milieu. Dit kun je onder andere zien aan het zogenaamde FSC-keurmerk wat veel producten die gemaakt zijn van hout bevatten. Kies dus verantwoord en ecologisch. Kies voor hout. Bovendien kun je hout heel eenvoudig verwerken. Veel kleinere bedrijven in de bouw hebben hier baat bij. De snelle en makkelijke verwerking van hout kost ze namelijk veel minder mankracht en daardoor uiteindelijk dus een vermindering van de kosten. De bouwtijd van hout is daarnaast snel, waardoor een woning bijvoorbeeld niet snel blootgesteld zal worden aan verschillende weersomstandigheden. Dit noemen we ook wel droogbouw. Het bouwen van een woning duurt gemiddeld 6 maanden. Even ter vergelijking: je bent ongeveer 1 jaar bezig als het gaat om de traditionele bouw. Het is dus aan te bevelen om te kiezen voor een architect houtbouw.

Naaldhout en hardhout

Houtbouw wordt steeds vaker gekozen als bouwmateriaal en raakt steeds meer populair. Je kunt de soorten hout onderverdelen in eigenlijk twee hoofdsoorten, namelijk hardhout en naaldhout. Hardhout betekent de productie van loofbomen (dit zijn bomen met bladeren eraan). Loofbomen groeien minder hard en dit vertaalt zich naar duurzaam hout. Hierdoor is dit hout perfect voor bijvoorbeeld tuinen. Naaldhout groeit sneller dan hardhout en is afkomstig van naaldbomen, zoals de naam al doet vermoeden. Naaldhout is lang niet zo duurzaam als hardhout en wordt gebruikt voor allerlei constructies binnenshuis.

Vrijblijvend gesprek

Is je interesse gewekt? Ga dan in gesprek met een architect om te kijken of diegene aan jouw wensen kan voldoen. Er zijn ontzettend veel architecten met allerlei vakgebieden en specialisaties. Je kunt ze vergelijken en een vrijblijvend gesprek aanvragen. Kies voor een erkende architect in houtbouw.

 

 

 

https://basvogelpoel.nl/houtbouw/