Stravos
Image default
Auto

Grote beurt auto

Grote beurt auto 

Het is van belang dat jij en jouw medepassagiers zich veilig voelen in een auto. Om de veiligheid van een auto te garanderen is het belangrijk dat je de auto regelmatig laat controleren. Onderhoudsbeurten zoals de kleine en de grote beurt auto staan voorgeschreven door de autofabrikant. Wanneer je niet tijdig genoeg je auto laat controleren, kan dit extra onverwachte kosten opleveren. Des te langer je immers met een versleten onderdeel rijdt des te groter de kans is dat je deze en meerdere onderdelen moet vervangen. 

Controle 

Tijdens een grote beurt auto worden vele onderdelen van de auto gecontroleerd. Ze worden onder andere gecheckt op de werking, slijtage en beschadiging van onderdelen. Een automonteur zal onder andere de volgende onderdelen controleren:

  • Banden 

  • Remmen

  • Schokdempers

  • Uitlaat

  • Katalysator 

  • Accu 

  • Verlichting

  • Ruiten

Hiernaast vervangen wordt tijdens de grote beurt auto de ruitenwisservloeistof en de koelvloeistof aangevuld en de olie en het oliefilter vervangen. Er zijn dus behoorlijk wat punten die zijn doorgelopen zullen worden. 

Kosten

De automonteur die de auto controleert houdt een checklist bij met alle onderdelen die aan vervanging toe zijn. Voor dat er onderdelen zullen worden vervangen zullen zij eerst met jouw bellen, zodat er jou geen onverwachte rekening staat te wachten. De kosten van de grote beurt kunnen snel oplopen wanneer onderdelen aan vervanging toe zijn. Je zult namelijk voor de onderdelen moeten betalen en de kosten per uur van de werknemers. 

Je kunt de kosten beperken zelf door af en toe zelf de auto te controleren en af en toe onderdelen zelf te vervangen. Gemakkelijker onderdelen zijn bijvoorbeeld het bijhouden van het oliepeil en het koelvloeistofniveau. Hiernaast kunt je ook zelf de bandenspanning controleren en op peil houden. Wanneer je zelf handig bent en de tijd hebt kun je ook andere onderdelen zoals de bougies ook zelf vervangen.https://www.vdveenautogroep.nl/auto/grote-beurt/