Stravos
Image default
Auto

Bestelbus leasen financieel positief

Wat kost het om een bestelbus te leasen? Welke financiële aspecten zitten eraan vast? En ga je erop vooruit als werkgever? Dat zijn vragen die voorbijkomen bij het inventariseren van de mogelijkheden van een lease bestelbus. Voor veel werkgevers is het handig om te kijken naar een bestelbus leasen voor de werknemer. Het is een investering voor het bedrijf, maar uiteindelijk zal het het werk ten goede komen en is het positief op financieel vlak.

Volkswagen Caddy leasen

Een bestelbus leasen brengt de nodige kosten met zich mee en een van die kosten is om te kijken naar de bijtelling. Dit is een overweging die je moet nemen als werkgever, want bij bijtelling gaat het om het privégebruik van de lease auto. Wanneer een werknemer in privétijd meer dan 500 kilometer met de auto rijdt zal er een bijtelling moeten worden betaald. Alles onder die 500 kilometer hoeft niet te worden betaald en heeft dus verder geen financiële gevolgen. Dit moet kunnen worden aangetoond, maar het is ook mogelijk om af te spreken met de werknemer dat de lease bestelbus puur voor het werk is en privégebruik niet mag. Met een speciale verklaring ‘Geen gebruik leaseauto’ kunnen werknemers aangeven dat zij hun leaseauto enkel en alleen voor zakelijke doeleinden gebruiken. Hiervoor is een rittenadministratie nodig die tot in de puntjes klopt. Wanneer deze verklaring wordt overtreden of er worden meer dan 500 privekilometers gereden en niet aangegeven dan volgt een boete van de Belastingdienst.

Benzine

Alle kosten van het leasen van een auto zijn vooraf bekend en het enige dat hier nog bijkomt, zijn de benzinekosten. In het geval van lange ritten zal dit meer zijn dan gebruik binnen een bepaalde regio. Toch zijn dit de enige onvoorziene kosten die je als werkgever hebt bij het leasen van een bestelbus.

https://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen