Stravos
Image default
Bedrijven

Een vuilcontainer huren voor jouw bouwproject

Je hebt net een verbouwing gehad in je huis en nu wil je je afval kwijt. Maar voor verschillend afval zijn verschillende vuilcontainers en je moet natuurlijk de juiste kiezen voor jouw project.  

Het begint bij het kijken welke formaat je nodig hebt. Als je maar een kleine verbouwing hebt heb je minder grote container nodig dan dat je een grote verbouwing hebt. en het is handig om hier rekening mee te houden want zo bespaar je je kosten.  

Kijk welke afval je gaat weggooien, is het grofvuil, houtafval of dak afval. Want je hebt voor veel andere soorten afval een andere container nodig.

En hou er rekening mee dat je je afvalcontainer maar vult tot 20cm boven de rand. Kijk ook altijd even na of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een container.

 

Hoe regel je een vergunning voor je vuilcontainer

Soms kan het dus voorkomen dat je een vergunning nodig hebt voor je vuilcontainer. Dit is alleen als je deze op grond van de gemeente plaatst. Als je de container op eigen grond zet heb je nergens last van. Stel je woont in Rotterdam en je wil een container voor grofvuil Rotterdam en je plaatst deze op gemeente grond dan moet je dus een vergunning hebben. En dit regel je bij Algemene Plaatselijke Verordening, dit is bij iedere gemeente wel anders geregeld. Dit komt omdat er verder hierover nog geen wetten zijn geregeld.

En zorg er ook echt voor dat je een vergunning hebt. als je deze namelijk niet hebt kan je dus een boete krijgen voor je container met grofvuil Rotterdam. En als je deze boete krijgt van politie of de gemeente zelf moet je je container per direct verplaatsen. En dat zorgt ook weer voor extra kosten bij het container bedrijf.

 

Verschillende soorten afvalcontainers

Je hebt verschillende soorten afval en daar hoort dus een afvalcontainer bij.

Als eerste heb je een container voor bouwafval. Deze is vooral voor puin en grofvuil.

Dan heb je een container voor houtafval en dat spreekt voor zich wat hier in kan. Dan heb je een container voor groen afval en deze spreekt ook voor zich.

En voor grofvuil Rotterdam, deze wordt gebruikt voor vooral grote meubels en andere grote artikelen.

Dan heb je grondafval. Deze wordt ook vaker gebruikt bij tuinafval, zoals grasmaten wortels etc.

http://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-rotterdam/