Stravos
Image default
Hobby en vrije tijd

Zelf een bureau voor thuis maken? Dit zijn de populairste ideeën

Veel mensen hebben het afgelopen jaar thuis gewerkt. Ze hebben ondervonden dat een keukentafel niet echt voldoet als bureau. Dan is het misschien een leuk idee om zelf aan de slag te gaan. Zelf een bureau voor thuis maken kan een uitdaging zijn, maar dat hangt af van jouw individuele wensen. En hoeveel ervaring je hebt met het werken met hout en met “doe het zelf” projecten. Dus bedenk vooraf wat je precies wilt, en maak een lijstje en een tekening aan de hand van de volgende vragen:

 

  • Waar ga je je bureau neerzetten?
  • Wat moet de afmeting van je bureau worden? Denk aan breedte, diepte en hoogte.
  • Ga je voor een eenvoudige opzet of wil je juist een bureau met lades?
  • Meet het na, past je nieuwe bureau wel als hij af is?
  • Wil je oud hout gebruiken voor je werkblad of nieuw materiaal?
  • Wat voor soort poten passen er bij jouw interieur?

Opklapbaar: Een oplossing voor kleine ruimtes

Je hebt tal van mogelijkheden om zelf iets moois te maken. Heb je niet zoveel ruimte in je huis? Dan kan een simpele en ruimtebesparende oplossing een opklapbaar bureaublad aan de muur zijn. Dit kun je zelf op een eenvoudige manier maken door bijvoorbeeld een mooie bestaande plank te gebruiken. Heb je liever een oud houten blad? Een gebruikte plank kun je vinden bij tweedehands winkels, tenzij je voor een nieuwe plank wilt gaan, die haal je bij de bouwmarkt. Deze plank kun je met scharnieren aan je muur bevestigen en daar is je opklapbare werkplek! Dat bespaart je veel ruimte en kan je jarenlang plezier opleveren.

Als je iets unieks wilt

Wil je iets groters, en toch een eenvoudige oplossing? Een mooie oude tafel zou je kunnen moderniseren door hem te schuren en schilderen in een kleur die in jouw interieur past. Vervang oude poten met nieuwe poten en creëer zo je eigen, unieke stijl. Een ander idee als je meer ruimte tot je beschikking hebt, is het gebruiken van een oude, mooie houten deur. Er zijn winkels waar je gebruikte deuren vindt en op die manier maak je echt iets prachtigs dat uniek is, en helemaal zelf gemaakt. Losse poten kun je tegenwoordig ook overal vinden. Een klein karweitje voor jarenlang werkplezier! 

Een bureau met lades

Nog een simpel idee als je lades nodig hebt onder je werkblad, is het gebruiken van twee identieke ladekastjes. Bepaal de breedte van je nieuwe bureau en ga naar je bouwmarkt. Zij kunnen je blad zelfs op maat voor je zagen. Soms vind je bij Ikea in de koopjeshoek ook mooie kant en klare bladen, zoals meubelpanelen of keukenbladen. Thuisgekomen zet je de twee ladekastjes een eindje uit elkaar en legt je werkblad erop. Even je blad vastschroeven, zet je stoel in de ruimte tussen de kastjes en klaar is je nieuwe bureau!

Geen zin om de mouwen op te stropen? Dan bestel je toch gewoon een nieuw bureau! Zolang je maar lekker je werk kan doen, toch?