Stravos
Image default
Hobby en vrije tijd

Een schildersezel vind tegenwoordig in veel huizen

De corona crisis heeft er voor gezorgd dat veel mensen zijn begonnen met een nieuwe hobby. Een van de populairste nieuwe hobby’s is schilderen. Daarom zie je ook in steeds meer huizen een schildersezel staan. Het is niet gek dat veel mensen schilderen hebben gekozen als hobby. Het is creatief, rustgevend en als het resultaat mooi is, heb je ook nog eens een leuk item voor in huis. Het is ook een heel laagdrempelige hobby. Het enige dat je nodig hebt is verf, kwasten, een doek en natuurlijk een schildersezel.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een schildersezel?

Vooral als je net begonnen bent met schilderen weet je nog niet precies waar je op moet letten als je een ezel gaat aanschaffen. Heb je ergens les? Dan kan je leraar of lerares je hier goed mee helpen. Maar de meeste mensen beginnen gewoon, zonder les. Het belangrijkste waar je op moet letten bij de aanschaf is dat de schildersezel stevig staat. Je werk heeft er enorm onder te leiden als de ezel steeds wiebelt bij iedere aanraking. Ook is het fijn als de ezel verstelbaar is in hoogte. Sommige schilderezels zijn niet alleen in hoogte verstelbaar, maar kan je ook in schuinte instellen. Dit is vaak handig voor een betere lichtinval. Maar als beginner hoef je hier nog niet heel veel rekening mee te houden.

Zittend schilderen

Je hoeft niet perse te staan als je aan het schilderen bent. Toch zie je de meeste schilders staan. Dit is dan ook aan te raden, maar het niet nodig. Veel mensen kunnen om allerlei redenen niet lang staan. Dan kan je er ook voor kiezen om een schildersezel te kopen die je op een tafel kunt zetten. Het voordeel hier van is ook dat het niet veel ruimte in beslag neemt en je hem makkelijk kunt opbergen.

https://www.schildersezel-enzo.com/