Stravos
Image default
Hobby en vrije tijd

Schaakborden van verschillende materialen

Schaken is een van die spellen die je begint te spelen waar je snel verliefd op wordt. Als het gaat om schaaksets, zijn er bijna net zoveel verschillende stijlen als schaakstrategieën. Er zijn veel verschillende themasets, antieke sets, unieke sets van over de hele wereld en klassieke sets om uit te kiezen. Dus, als je op zoek bent naar een schaakbord, hoe kun je dan een beslissing nemen met zoveel keuzes?

 

Houten schaakbord

Houten schaakborden zijn het populairst. De verscheidenheid aan houtsoorten in de schaaksets is opmerkelijk en de combinaties die worden gebruikt, maken werkelijk verbluffende sets. Palissander is een prachtige keuze met tinten variërend van lichtroze tot dieprood. De combinatie van licht en donker palissander samen is bijzonder verbluffend. Mahonie is een andere prachtige keuze, vooral in combinatie met esdoorn of een ander licht gekleurd hout. Ebony is een klassieke schoonheid en is ook een heel hard en stevig hout. Ongeacht het soort hout dat u kiest, een houten schaakspel is zeer duurzaam en gaat vele jaren mee. Beboste stukken zullen waarschijnlijk niet breken als ze vallen, in tegenstelling tot sommige stenen en glazen stukken.

Metalen schaakbord

Met zoveel beschikbare metalen schaaksets, kan het moeilijk zijn om precies de juiste look en pasvorm te vinden. Tinnen en metalen schaaksets zijn populaire keuzes. Sommige mensen kopen een tinnen of metalen set als een huis- of kantooraccessoire. Deze schaaksets kunnen zelden worden gebruikt om te spelen. Wanneer het schaakspel echter regelmatig wordt gebruikt, is een klassieke, aantrekkelijke set van hoge kwaliteit en duurzaam een ​​uitstekende keuze. Gouden en zilveren schaaksets zijn niet alleen voor de concurrentie. Deze sets dienen als decoratieve toevoegingen aan huizen of kantoren. Klassieke schaaksets met designelementen die zijn ontleend aan historische periodes en plaatsen, geven blijk van waardering voor geschiedenis, cultuur en kunst. Elegante metalen sets kunnen spelers naar een vriendelijk spel lokken of dienen als statige knooppunten of gespreksstukken voor thuis of op kantoor.

Kunststof schaakbord

Kunststof schaakstukken zijn meestal vrij zuinig en de stukken hier zijn voor het meest gezien in club of casual schaakspel. Gewaardeerde evenementen gebruiken vaak de solide kunststof “club speciale” schaakstukken, meestal gebruikt voor club, klas en competitie. We verkopen elk jaar duizenden van deze sets aan individuen, scholen, clubs en organisatoren van toernooien. Kunststof schaakstukken zijn uiterst functioneel en zeer comfortabel om te dragen. Onder hen vind je oprolbare en opvouwbare schaakborden. Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunt u kiezen uit verschillende kleurvariaties en deze aanpassen aan uw behoeften. Als je een fan bent van andere bordspellen zoals een molen of schijven, dan heb je de juiste plaats gevonden.

Stenen schaakbord

Als het gaat om stenen schaakborden en schaakstukken, zijn de keuzes voornamelijk albast en marmer. Beide zijn prachtige keuzes. Er zijn zoveel verschillende kleuren en ontwerpen van marmer dat geen twee sets ooit hetzelfde zouden kunnen zijn! De kleuren en “marmering” in marmer zijn volledig natuurlijk – niets wordt gedaan aan het marmer maar gepolijst om een ​​glans te bereiken. Marmeren schaaksets en stukken zijn natuurlijke kunstwerken. Natuurlijk moet je ook rekening houden met de prijzen van een stenen schaakspel, niet dat je deze categorie uit moet stellen tot het laatst! Het is makkelijk om te weten met welk budgetbereik je je prettig voelt, voordat je iets anders doet of naar schaaksets kijkt. Dit helpt je om je zoekopdracht te verfijnen en zal waarschijnlijk je keuzes aangeven over welk materiaal je zou willen zoeken. Het belangrijkste is dat je niet je hart kunt instellen op marmeren of stenen schaaksets die ver buiten je comfortabele prijsbereik liggen. Het vermijden van deze gemeenschappelijke valkuil zal je helpen meer tevreden te zijn met welke keuze je ook maakt.

https://www.raindroptime.com/