Stravos
Image default
Dienstverlening

Waterzuivering en waterontharding

Zuiver water, dat is niet voor elk land vanzelfsprekend. Zoals elders benoemd op de website is Rio de Janeiro er een ‘goed’ voorbeeld van. Het water daar is enorm vervuild en het wordt aangeraden om daar gebruik te maken van flessen drinkwater. Het is dus niet vanzelfsprekend dat er schoon water is.

Nederland behoort gelukkig tot een van de landen met het schoonste drinkwater ter wereld. We hebben goede systemen op ons leidingwater aangesloten zitten die veel afvalstoffen in ons water eruit filteren. De overheid controleert en zorgt ervoor dat ons water niet teveel afvalstoffen bevat en heeft een bepaalde norm ingesteld waar volgens hun ons lichaam tegen kan.

Dit betekent dat er dus nog steeds bepaalde schadelijke stoffen in ons drinkwater zit, maar wel heel minimaal. Helaas komt het ook wel eens voor dat industriële bedrijven illegaal afval dumpen in rivieren en sloten waardoor het ook in ons drinkwater terecht kan komen. Als je een instabiele gezondheid hebt of bijvoorbeeld ziek bent kan het helpen om gezuiverd water te drinken. Hoe zuiver je water? Dat kan bijvoorbeeld met een systeem van Hydrotense. Hydrotense is gespecialiseerd in waterontharding en waterzuivering. Een systeem van Hydrotense sluit je aan op je waterleiding en door middel van een Osmosesysteem kan je zelf gedemineraliseerd water maken waarmee je 97% van alle onzuiverheden uit het water haalt. . Wij adviseren wel om een reminiralisatiefilter eraan toe te laten voegen door Hydrotense zodat alle juiste en goede mineralen weer toegevoegd worden aan het water.

Hoe werkt een Osmose apparaat?

Een osmose apparaat werkt met het principe van omgekeerde osmose, waarbij water onder druk door een (half doorlatend) membraan wordt geperst. Welke enkel de zuivere watermoleculen kan door laten mede daardoor de opgeloste en niet opgeloste deeltjes die geen watermoleculen zijn eruit filtert.

Water ontkalken

Voel je niet de behoefte om je water te zuiveren maar wil je wel het kalk uit je water halen? Dan kan je kiezen voor een waterontharder. In Nederland hebben we relatief ‘zacht’ water maar alsnog bevat ons water veel calcium. Calcium (ook wel kalk genoemd) zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld aanslag op je douchewand krijgt of dat je vaatwasser het water niet meer goed verwarmd. In de webshop van Hydrotense vind je verschillende modellen, passende bij jouw huishouden.