Stravos
Image default
Aanbiedingen

Inclino: meten is weten

Het nauwkeurig meten van een bepaalde helling (inclino) is geen nattevingerwerk, als het gaat om de veiligheid en goede werking van een apparaat of opstelling. Een hoek zorgvuldig vaststellen doe je met hulp van betrouwbare instrumenten, zoals de inclinometer. Zo weet je zeker dat je ook echt kunt vertrouwen op de uitkomst van de meting ten opzichte van de zwaartekracht.

Inclinometer

Een inclino meten, gebeurt onder andere als je zonnepanelen op je dak laat monteren. Hiermee wordt bereikt dat jouw zonnecellen optimaal zon opwekken, waardoor jouw energierekening zienderogen zal slinken. In de scheepvaart is inclino ook een bekend begrip. De tilt sensor, zoals een inclinometer ook wel genoemd wordt, maakt het mogelijk om de stabilisatie van een schip te realiseren. Op zee vinden door de beweging van het water op meerdere manieren schommelingen plaats. De inclinometer neemt deze deining waar. Zo kan er tijdig gecorrigeerd worden en zal het schip na een kleine aanpassing weer perfect in het water komen te liggen. Dat maakt het varen een stuk prettiger.

Toepassing in de bouw

Een dergelijke sensor doet veelvuldig dienst in de bouwsector. Hier is aandacht voor veilig werken onmisbaar. Zo is bij het werken in een hoogwerker slechts tot een bepaald niveau scheefstand acceptabel, omdat het anders tot gevaarlijke situaties kan leiden. Werken op hoogte moet voldoen aan bepaalde eisen. De inclino sensor geeft tot in het kleinste detail weer hoe groot een helling is. Om de veiligheid te waarborgen, zal de hoogwerker bij een te grote afwijking worden stilgezet of kan er een geluidssignaal te horen zijn. Zou de kraan te ver overhellen, dan bestaat de kans op kanteling van de gehele hijskraan, met alle nare gevolgen van dien.

Totaalpakket

Een inclinometer werkt pas optimaal, als aandacht is besteed aan:

  • passende connector

  • coating ter bescherming van de sensor

  • goede bekabeling op maat

  • juiste uitleesapparatuur en displays

Veilig en heel precies werken doe je met een inclinometer. Zo voldoe je aan de gestelde eisen en kom je niet voor verrassingen te staan.

 

https://www.tsb-bescom.nl/