Stravos
Image default
Gezondheid

Wat zijn Heets sigaretten?

Ben je op zoek naar een alternatief voor sigaretten? Dan kom je al snel uit bij een e-sigaret. Een kenmerk van dit soort producten is dat er geen verbranding plaatsvindt, maar verdamping. Er wordt een vloeistof verwarmd die naar keuze nicotine kan bevatten. Een ander alternatief is om te kijken naar een product dat tabak verwarmt. En dan kom je al snel uit bij Heets sigaretten.

Zijn Heets sigaretten ook e-sigaretten?

Ook Heets sigaretten vallen onder de noemer elektronische sigaretten. Maar het grote verschil met de reguliere verdampers is dat het in dit geval niet op basis van vloeistof werkt. In de Heets sigaretten zit een tabakstick. Deze sticks bevatten een filter en de tabak bevindt zich ook in dit deel van het apparaat. Je kunt de tabaksticks krijgen in verschillende samenstellingen, waardoor er dus een variatie is in de verhouding van de tabak en de menthol in de tabakstick. De beleving tijdens het gebruik van de Heets sigaretten is praktisch gelijk aan die van een gewone sigaret. De rookduur is bijvoorbeeld even lang. Het verschil is dat je de tabak niet verbrandt maar verwarmt, waarbij een nicotinedamp vrijkomt. Als gevolg daarvan komen er minder schadelijke stoffen tijdens het proces vrij dan bij een traditionele sigaret. Dat wil niet zeggen dat het raadzaam is om als niet-roker te beginnen met Heets sigaretten. Het is voornamelijk bedoeld voor rokers die op zoek zijn naar een alternatief voor sigaretten.

Een doordacht ontwerp

Dat de Heets sigaretten gebaseerd zijn op een elektronisch ontwerp merk je onder andere tijdens het gebruik van het product. Hoewel je het natuurlijk ook direct aan het mooie ontwerp kunt zien. De producent Philip Morris heeft er een paar decennia over gedaan om de Heets sigaretten te ontwikkelen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Kies je voor een basismodel, de IQOS 2.4, dan duurt het ongeveer vier minuten voordat de Heets sigaret geladen is. Dat is natuurlijk nodig om de tabakstick op temperatuur te krijgen. Wil je niet bij ieder gebruik deze vier minuten wachten, kies dan voor de IQOS 3 Duo. Hiermee kun je twee tabaksticks direct na elkaar gebruiken en hoef je tussentijds niet te laden.

Grote variatie aan smaken

Afgezien van het feit dat je met Heets sigaretten in mindere mate schadelijke stoffen binnenkrijgt dat bij een gewone sigaret, is er nog een voordeel aan de Heets sigaretten. Je kunt de smaak van de tabakstick helemaal afstemmen op je eigen voorkeur. Hou je van een geroosterde smaak of wil je liever iets krachtigs in combinatie met mout? Er zijn veel verschillende soorten smaken, zodat je het zelfs zou kunnen afstemmen op de omgeving waar je bent, of het tijdstip van de dag. Je kunt hierbij niet alleen de smaak van de tabak kiezen maar ook variëren in een krachtige, lichte of normale intensiteit. Je hebt dus de mogelijkheid om bijvoorbeeld te beginnen met de krachtige en intense smaak en dit langzaam af te bouwen naar een normale of milde variant. Daarom zijn Heets sigaretten met de IQOS tabaksticks een goed alternatief als je wilt stoppen met roken, maar dit op je eigen manier wilt afbouwen.