Stravos
Image default
Internet

Wat voor soort webhostingdiensten heb je nodig?

Net als de websites die ze ondersteunen, zijn niet alle servers voor webhosting gelijk gemaakt. Maar het gaat er niet om het ‘goede’ te scheiden van het ‘slechte’, maar om de juiste webhostingoplossing voor jou te bepalen of het nu gaat om shared webhosting, reseller webhosting of virtual private server (VPS) hosting.

Hoewel alle typen webhostingservers fungeren als opslagcentrum voor de inhoud van je website, verschillen ze in de hoeveelheid ruimte, controle en betrouwbaarheid die ze bieden.

Dedicated Hosting Service

Met dedicated hosting ben je de enige website op de server, wat betekent dat alle ruimte, bandbreedte en servertoegang “dedicated” zijn voor het hosten van je website.

Deze exclusieve relatie tussen de webhostingserver en je website maakt dedicated webhosting de meest betrouwbare in zijn soort. Het probleem voor velen is dat het ook de duurste is.

Shared Web Hosting Services

Bij shared webhosting “leven” meerdere websites op dezelfde server en delen ze de kosten van het webhostingbedrijf. Dit maakt gedeelde webhosting de meest kosteneffectieve webhostingsoplossing.

Maar voor elke euro die je bespaart met gedeelde webhosting kosten, kun je op andere manieren besteden inclusief de kans op verhoogde downtime en de ruimte- en bandbreedtebeperkingen die het delen van servers met zich meebrengt.

Dat gezegd hebbende, kun je op zoek naar een webhostingservice die garant staat voor uptime en die de ruimte en bandbreedte heeft die je nodig hebt tegen een redelijke prijs.

Een domeinnaam registreren in combinatie met een shared hostingpakket is trouwens de goedkoopste manier om je website online te krijgen!

VPS Hosting Services

Voor sommigen is VPS hosting (ook bekend als virtual dedicated hosting) een oplossing voor webhosting die het beste van twee werelden is, een middenweg tussen gedeelde en dedicated webhosting. Immers, het gebruik van een virtual private server (VPS) geeft je de controle en flexibiliteit van dedicated webhosting tegen lagere kosten.

Hoewel je technisch dezelfde server met andere websites deelt, zal die server worden opgedeeld in meerdere “virtuele” privéservers.

Elke VPS werkt onafhankelijk, zonder de VPS-hosting van andere websites op hetzelfde systeem te hinderen.

Je hebt volledige administratieve controle over de VPS-software, zonder dat er sprake is van extra kosten in verband met hardware en onderhoud waarvoor speciale webhosting vereist is.