Stravos
Image default
Dienstverlening

Verzorgende IG

Verzorgende IG, een erg uitdagende baan waarbij je te maken kunt krijgen met veel verschillende situaties. Een verzorger draagt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Je kunt immers te maken krijgen met situaties waarin adequaat en efficiënt handelen van cruciaal belang is. Indien je houdt van het verlenen van hulp en de nodige ervaring in de zorg hebt, dan kan de functie verzorgende IG best iets voor jou zijn. Deze functie is erg uitgebreid. Hieronder lees je er meer over.

 

Wat doet een verzorgende IG?

Indien je deze functie gaat beoefenen zul je je met name bezighouden met het verlenen van hulp aan mensen in onstabiele toestand. Dit kunnen bijvoorbeeld ouderen zijn die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Ook kun je te maken krijgen met beperkte mensen. Er wordt van je verwacht dat je deze mensen op vriendelijke wijze begeleidt, maar waar nodig ook verzorgt. De kans bestaat bijvoorbeeld dat je intensieve zorg dient te verlenen. Je dagelijkse werkzaamheden verschillen enorm, afhankelijk van de situatie. Je gaat met name zelfstandig werken, maar uiteraard heb je ook vriendelijke collega’s. Je krijgt te maken met een hecht team.

 

Waarom verzorgende IG worden?

Deze baan brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Je doet iets erg goeds, namelijk het zorgen voor mensen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Hiermee draag je als zorgmedewerker een enorme steen bij aan de maatschappij. Je krijgt te maken met dankbare cliënten die je een glimlach op hun gezicht bezorgt. Daarnaast is het echter ook een baan die je op diverse locaties kunt doen. Je kunt kiezen voor een regio dichtbij je huis, of juist ver er vanaf. Voor velen is dit een groot voordeel. Dit komt doordat de zorg op veel verschillende plekken nodig is. Je eigen regio kiezen is dus geen probleem. Uiteraard is niet iedere specifiek regio beschikbaar, maar keuze heb je zeker weten. Ook wordt de hoeveelheid uren dat je zult gaan werken in overleg met jou vastgesteld. Uiteraard wordt verwacht dat je flexibel bent, maar ook deze baan is zeker flexibel tegenover jou.